Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αλλαγές και στην Οικονομική Επιθεώρηση ζητεί η τρόικα.

Απαιτεί μεταρρύθμιση στις αρμοδιότητες και την αξιολόγηση του προσωπικού.

Την αναδιαμόρφωση της Οικονομικής Επιθεώρησης του υπουργείου Οικονομικών απαιτεί η τρόικα, ζητώντας τον εμπλουτισμό των αρμοδιοτήτων της Υπηρεσίας, την αξιολόγηση του προσωπικού, την στόχευση των Επιθεωρητών στη διαχείριση εσόδων και την εισαγωγή ενός προγράμματος προσλήψεων. Με λίγα λόγια ζητούμενο είναι η αναβίωση του θεσμού που από το 2007 βρίσκεται σχεδόν σε παροπλισμό.
 
Σημειώνεται πως με τις ρυθμίσεις του ενιαίου μισθολογίου-βαθμολογίου δεν ελήφθη υπόψη η Οικονομική Επιθεώρηση και καταργήθηκε το μισθολογικό καθεστώς που διαχρονικά ίσχυε για τον κλάδο των Οικονομικών Επιθεωρητών χωρίς να θεσπιστεί ανάλογη εναλλακτική ρύθμιση.

Ακόμη, δεν προβλέφθηκε η κατάταξη των Επιθεωρητών στον Α΄ βαθμό ώστε αυτοί να δύνανται απρόσκοπτα να ελέγχουν, να αξιολογούν και να ασκούν τα ανακριτικά τους καθήκοντα σε όλους τους υπαλλήλους των ελεγχόμενων υπηρεσιών όπως προβλέπει το πειθαρχικό δίκαιο και ο ιδρυτικός νόμος της Οικονομικής Επιθεώρησης.
 
Το γεγονός αυτό είχε αρνητική επίπτωση στη λειτουργία της ήδη αποδυναμωμένης, κατά 40%, σε προσωπικό Οικονομικής Επιθεώρησης αλλά και στην στελέχωσή της με καινούριους Οικονομικούς Επιθεωρητές, καθώς και στη λειτουργία της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων εξαιτίας της μη προσέλκυσης σε αυτήν υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών που να πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις αλλά και εξαιτίας της αποχώρησης ικανότατων και έμπειρων Επιθεωρητών.

Ωστόσο, οι απαιτήσεις της τρόικας αναμένεται να ευεργετήσουν τους Οικονομικούς Επιθεωρητές.
 
Πηγή newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο