Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Οδηγός εφαρμογής συνθηκών βιωσιμότητας επιχειρήσεων.

Οδηγό εφαρμογής συνθηκών βιωσιμότητας για τη μικρομεσαία ελληνική εμπορική επιχείρηση ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, σε συνεργασία με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

Σκοπός είναι η ανάπτυξη ενός ευέλικτου και αποτελεσματικού τρόπου παραγωγικής και αποδοτικής λειτουργίας κάθε τοπικής εμπορικής αγοράς.

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου σε αυτό το πλαίσιο δράσης, έχει ζητήσει από τους κατά τόπους εμπορικούς συλλόγους τις ιδέες τους και ήδη έχουν αρχίσει και συγκεντρώνονται προτάσεις προκειμένου να εξειδικευτούν ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής, στο γενικότερο πλαίσιο, όμως, του "Open Mall".

Ενδεικτικό των προτάσεων αυτών είναι η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου που πρότεινε το "εργαστήρι θαυμάτων", το οποίο θα περιλαμβάνει δρώμενα δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά των καταναλωτών στην περιοχή. Επίσης, από τον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά μεταξύ άλλων προτείνεται η γιορτή δρόμων, η διοργάνωση αμφικτιονίας και η έκθεση βιβλίου.


Η δράση δημιουργίας υπαίθριων εμπορικών κέντρων σε κεντρικούς δρόμους των πόλεων (Open Mall/Street Mall) που έχει προτείνει και προωθεί η ΕΣΕΕ σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου, έχει στόχο την ανάδειξη και αξιοποίηση των εμπορικών κέντρων των πόλεων σε ενιαία κέντρα με δυνατότητες που συνδυάζουν το πολιτιστικό ενδιαφέρον με την ψυχαγωγία, το αγοραστικό όφελος και την ποιοτική εξυπηρέτηση.


"Στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης που διανύει η χώρα μας και της σαφούς μείωσης της κατανάλωσης, η αναζήτηση νέων εργαλείων που θα ενισχύσουν τη Μμε επιχειρηματικότητα καθίσταται παραπάνω από αναγκαία" σημειώνει η ΕΣΕΕ σε ανακοίνωσή της.

Υπ' αυτή την έννοια, στόχος των εμπόρων είναι να δημιουργήσουν συνέργειες μέσα από την συνεργασία εμπορικών επιχειρήσεων σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους προς όφελος των καταναλωτών, με την παροχή διευκολύνσεων ανάλογων αυτών που προσφέρουν τα κλειστά εμπορικά κέντρα τύπου Mall (χώροι στάθμευσης, παιδικοί σταθμοί, άμεση ενημέρωση για εκπτώσεις και προσφορές, επιβράβευση για αγορές που γίνονται με επιπλέον εκπτώσεις, καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις) και βασικοί κόμβοι των εν λόγω πρωτοβουλιών είναι οι Εμπορικοί Σύλλογοι.


Πηγή: Έθνος, 26.1.2012
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο