Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Αίτημα του Σ.Ο.Λ.-Ν.Θ. για παράταση υποβολής Ε9 και περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α.

Σ.Ο.Λ.-Ν.Θ.
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Δωδεκανήσου 7 / 2310-513875 / [email protected] / www.solnth.gr

Θεσσαλονίκη, 26-1-2012

ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Κ. ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ

Κοινοποίηση:
Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Φίλιππο Σαχινίδη
Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών, κ. Παντελή Οικονόμου
Γεν. Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων, κ. Χάρη Θεοχάρη
Γενική Διεύθυνση Φορολογίας, κ. Δημήτριο Σταματόπουλο.

ΘΕΜΑ: Παράταση προθεσμιών για υποβολή Δηλώσεων ακινήτων (Ε9), Περιοδικών Δηλώσεων Φ.Π.Α. (Δ’ τριμήνου 2011 για Β’ κατηγορίας βιβλία και μηνός Δεκεμβρίου 2011 για Γ’ κατηγορίας βιβλία).

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Έχουμε δηλώσει κατ’ επανάληψη ότι οι αδειούχοι Λογιστές – Φοροτέχνες απέδειξαν ότι είναι πρόθυμοι να συμβάλλουν στην επίτευξη της προσπάθειας που γίνεται από το Υπουργείο Οικονομικών και ιδιαίτερα από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Η υποβολή των δηλώσεων ακινήτων Ε9 ουσιαστικά είναι μία διαδικασία διαμόρφωσης του περιουσιολογίου των Ελλήνων φορολογουμένων, διαδικασία με πολλά προβλήματα, διαδικασία που δε μπόρεσε μέχρι τώρα να ολοκληρώσει το Υπουργείο Οικονομικών ξοδεύοντας υπέρογκα ποσά. Η χρονική στιγμή ολοκλήρωσης της ως άνω διαδικασίας είναι ιδιαίτερα κρίσιμη δεδομένου ότι ο μήνας Ιανουάριος είναι από τους πιο φορτισμένους μήνες για τις επιχειρήσεις και τα λογιστικά γραφεία. Η όλη διαδικασία καθίσταται ακόμη πιο δύσκολη και από τα τεχνικά προβλήματα της σχετικής εφαρμογής του taxis net, προβλήματα που δυσκολεύουν και την ολοκλήρωση υποβολής των περιοδικών δηλώσεων Φ.Π.Α. Δ’ τριμήνου 2011 για Β’ κατηγορίας βιβλία και μηνός Δεκεμβρίου 2011 για Γ’ κατηγορίας βιβλία. Πιστεύουμε ότι το Υπουργείο Οικονομικών πρέπει να αντιμετωπίσει με κατανόηση τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι Λογιστές – Φοροτέχνες και τη συμβολή τους στην όλη προσπάθεια.

Κ. Υπουργέ,

Πιστεύουμε ότι η υποβολή του Ε9 πρέπει να συμβαδίζει με τις ημερομηνίες υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2012 (χρήση 2011) όπως επίσης και να δοθεί παράταση για τις περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ Δ’ τριμήνου 2011 για Β’ κατηγορίας βιβλία και μηνός Δεκεμβρίου 2011 για Γ’ κατηγορίας βιβλία μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου 2012.

Με εκτίμηση,         

Ο Γενικός Γραμματέας                                 
Θ. ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ                                      

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
Β. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο