Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Αίτημα της E.Φ.Ε.Ε.Κ.Ι για παράταση προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής Ε9

ΕΝΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

Hλία Ζερβού 19,Αργοστόλι
Τηλ.2671027527
Email: [email protected]

Αίτημα της E.Φ.Ε.Ε.Κ.Ι  για παράταση προθεσμίας ηλεκτρονικής υποβολής Ε9

ΠΡΟΣ ΤΟΝ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. Π. ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ  25/1/2012

ΚΟΙΝ:1) ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. ΕΥΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟ
2) ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
3) ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
κ. Χ. ΘΕΟΧΑΡΗ
4) ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ
κ. Δ. ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ

Κύριοι,

Παρά την νέα προθεσμία υποβολής της δήλωσης ακινήτων φυσικών και νομικών προσώπων έτους 2011 (Ε9) μέχρι 31 Ιανουαρίου 2012, είναι αδύνατον να είμαστε συνεπείς και προς αυτήν την νέα καταληκτική ημερομηνία.

Τα τεχνικά προβλήματα της σχετικής εφαρμογής του TAXISnet, θα είναι γνωστά και σε εσάς.

Τον μήνα Ιανουάριο οι φορολογικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων και των λογιστικών γραφείων είναι πάρα πολλές

--ΦΠΑ Δεκ. 2011, Δ’ τριμ. 2011, ΦΜΥ 6ο διμ. 2011, ΑΠΔ/ΙΚΑ .,τέλος χρήσης επιχειρήσεων -- και ελάχιστοι συνάδελφοι ασχολήθηκαν με την υποβολή του Ε9.

Η  εφαρμογή για τα Νομικά Πρόσωπα άνοιξε πριν λίγες ημέρες.

Μέσα στο σύστημα υπάρχουν ελάχιστα ακίνητα καταχωρημένα ιδιωτών αλλά και Νομικών Προσώπων

Οι Λογιστές-Φοροτεχνικοί δεν γεννηθήκαμε υπεράνθρωποι όπως νομίζετε, για να δημιουργήσουμε το περιουσιολόγιο της Ελλάδας  μέσα σε ένα μήνα, κάτι που δεν μπόρεσε να κάνει το Υπουργείο Οικονομικών προσλαμβάνοντας εταιρειες μηχανογράφησης οι οποίες απέτυχαν στο έργο αυτό.

Το Υπουργείο Οικονομικών πρέπει να μας αντιμετωπίζει σαν συνεργάτες, να διαβουλεύεται μαζί μας, να ρωτα τις ενώσεις μας στην επαρχία, σας επισημαίνουμε ότι κατά τους χειμερινούς μήνες οι περισσότεροι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στα νησιά και στην περιφέρεια αναχωρούν και οι περιοχές ερημώνουν, οπότε με ποιο τρόπο θα υπάρξει επικοινωνία με τον πελάτη?

Πιστεύουμε πως η υπάρχουσα καταληκτική ημερομηνία είναι ανεφάρμοστη και θεωρούμε πως η καταληκτική ημερομηνία θα πρέπει να συμπίπτει  τουλάχιστον με την ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους 2012 έτσι ώστε με την υπογραφή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, ο πελάτης να επιβεβαιώνει και την σωστή εικόνα της ακίνητης περιουσίας του.


Μετά τιμής

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                
Mιχάλης Βασιλάτος                  

Ο Αντιπρόεδρος
Σπύρος Μαρκάτος

Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος Σπανός

Τα μέλη
Διονύσιος Κορσιάνος
Παναγιώτης Τζανάτος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο