Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Αίτημα της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. για παράταση ηλεκτρονικής υποβολής χρεωστικού Φ.Π.Α.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
Ιουλιανού 42 – 46   ΑΘΗΝΑ  Τ.Κ.104 34
Τηλ.: 210-8253445 – FAX: 210-8253446
E – mail: [email protected]
Ιστοσελίδα: www.pofee.gr

ΑΘΗΝΑ 25-01-2012
Αρ.Πρωτ. Εξερχομένου 058

Προς τον
Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Κο ΠΑΝΤΕΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Κοινοποίηση:
• Υπουργό Οικονομικών Κο ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ
• Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Κο ΦΙΛΙΠΠΟ ΣΑΧΙΝΙΔΗ
• Υφυπουργό Οικονομικών Κο ΙΩΑΝΝΗ ΜΟΥΡΜΟΥΡΑ
• Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων κο ΧΑΡΗ ΘΕΟΧΑΡΗ
• Γενικό Διευθυντή Φορολογίας κο ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟ
• Διεύθυνση Φ.Π.Α.
• Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.
• Ε.Σ.Ε.Ε.

ΘΕΜΑ: Παράταση ηλεκτρονικής  υποβολής χρεωστικού Φ.Π.Α μέσω taxis που λήγει 26/1/12 αλλά και της αναγκαίας πληρωμής.

Λόγω υπερβολικού φόρτου του συστήματος TAXISNET και την αδυναμία αποστολής των περιοδικών Φ.Π.Α. Δ’ τριμήνου 2011 και 12ου/2011 που παρατηρήθηκε χθες και σήμερα (μέχρι και αυτή την στιγμή)  παρακαλούμε πολύ να δοθεί η ανάλογη παράταση για την ηλεκτρονική υποβολή του χρεωστικού Φ.Π.Α.

Η αναμενόμενη συσσώρευση των υποβολών στις τελευταίες ημέρες είναι συνέπεια του όγκου της εργασίας που πρέπει να διεκπεραιωθεί, από τον Κλάδο μας (επιχειρήσεις με βιβλία ΟΛΩΝ των κατηγοριών) ενώ και οι επιχειρήσεις περιμένουν μέχρι τελευταία στιγμή να αποφασίσουν αν θα καταβάλλουν ποσοστό 40% ή το 100%. Αυτό σημαίνει ότι ταυτόχρονα υπάρχει η αναγκαιότητα παράτασης και της πληρωμής μέσω του τραπεζικού συστήματος των αντιστοίχων ποσών.

Επιπλέον:

Zητούμε το Taxis να εκδίδει κωδικούς πληρωμής και των υπόλοιπων -2- δόσεων (όταν ο χρήστης δηλώνει τμηματική καταβολή του Φ.Π.Α.) προκειμένου να πληρώνονται όλες μέσω Τράπεζας και να μην σχηματίζονται ουρές Συναδέλφων και φορολογούμενων στις καταληκτικές ημερομηνίες των επομένων μηνών. Όχι άλλες χαμένες ανθρωποώρες γιατί μειώνουν την – πολυσυζητημένη - ανταγωνιστικότητα των Ελληνικών Επιχειρήσεων

Οι Λογιστές καλούνται να προστατεύσουν όχι μόνον τα Δημόσια Έσοδα και τους πελάτες τους αλλά και τους εαυτούς τους, καθώς λάθη ή παραλήψεις κοστίζουν πλέον ΠΟΛΥ ακριβά.

Ευελπιστούμε ότι ΕΓΚΑΙΡΑ θα ανακοινωθεί η ικανοποίηση του εύλογου αιτήματος μας ώστε να σταματήσει να υπάρχει από πάνω μας η απειλή επιβολής μεγάλων προστίμων για εκπρόθεσμη υποβολή Φ.Π.Α. 


Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                            
Πανίδης Αβραάμ                                                       

Ο Γενικός Γραμματέας
Πατέλης Νικόλαος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο