Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Θέση της Π.Ε.Φ.Ε. για Ε9 - Ακίνητη περιουσία

Π.Ε.Φ.Ε.
Πανελλήνια Ένωση Φοροτεχνών Επιστημόνων

Σεπολίων 9, Πλατεία Αττικής
Τ.Κ. 104 45 Αθήνα,
Τηλ. 2108820002, 2106124910
Fax: 2106140024
Κιν.: 6948351478
E-mail: [email protected]              
 
Αθήνα 25/01/2012

«ΘΕΣΗ ΤΗΣ Π.Ε.Φ.Ε ΓΙΑ Ε9 – ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ».

Στο κείμενο που συντάσσουμε σαν Πανελλήνια ένωση φοροτεχνών επιστημόνων (Π.Ε.Φ.Ε.) θέλουμε να είμαστε λιτοί και απόλυτα σαφείς.

Θεωρούμε ότι έστω και σήμερα το Yπουργείο Oικονομικών θα προχωρήσει στην εκλογίκευση του χρόνου δημιουργίας μιας σοβαρής βάσης δεδομένων ακινήτων του λεγόμενου ‘’Περιουσιολογιού’’. Δεν στεκόμαστε σε λάθη του παρελθόντος με απίστευτη ταλαιπωρία φορολογουμένων και λογιστών -φοροτεχνών για την υποβολή χειρόγραφων αρχικών ή διορθωτικών δηλώσεων Ε9.

Δεν στεκόμαστε στο ότι ακόμη και σήμερα που μιλάμε πολλοί φορολογούμενοι δεν γνωρίζουν την έννοια των ‘’κλειδαρίθμων’’, και δεν έχουν ιδέα για την ηλεκτρονική επανυποβολή των Ε9.

Στεκόμαστε στο γεγονός ότι ζητείται από τους λογιστές-φοροτεχνικούς (ακόμη μη πιστοποιημένους) να προβούν στο ‘’πάτημα ενός κουμπιού’’ και να βεβαιώσουν περιουσιακά στοιχεία φορολογουμένων που επισκέπτονται μια φορά τον χρόνο τα γραφεία μας για την σύνταξη της φορολογικής δήλωσης.

Αφήνοντας την παράταση χρόνου υποβολής  στην άκρη κάτι που θεωρούμε δεδομένο ζητάμε:

• Σε οποιαδήποτε σκέψη για νέα φορολόγηση των ακινήτων να μην περνά ο φόρος αυτός μέσα από την απειλή απώλειας κοινωνικών αγαθών όπως είναι το ρεύμα. Εμείς ήδη προχωρήσαμε στην σύνταξη προσφυγής για αυτό το θέμα.

• Την αύξηση του αφορολόγητου των 200.000 ευρώ ώστε σταδιακά να μην πάμε στην ‘’ απομείωση’’ της περιουσιακής κατάστασης των φορολογουμένων που για χρόνια περνά από γενιά σε γενιά

• Ούτε σκέψη για αύξηση των αντικειμενικών αξιών και μάλιστα να προβεί το Υπουργείο Οικονομικών όπου χρειαστεί ακόμη και σε μείωση αυτών σύμφωνα με τους κανόνες εμπορικότητας που επικρατούν αυτή την στιγμή στην αγορά. Οποιαδήποτε αύξηση των αντικειμενικών αξιών θα γίνει μόνο για εισπρακτικούς λόγους από το Υπουργείο Οικονομικών, και για αύξηση φόρων υπέρ τρίτων.

• Μέσω του φόρου ακίνητης περιουσίας να φορολογούνται μόνο ακίνητα που μπορεί να επιφέρουν εισόδημα, και όχι αγροτεμάχια του πίνακα 2 του Ε9 που βρίσκονται στα χωριά μας και υπάρχουν από γονείς και παππούδες που παρά τις δύσκολες συγκυρίες του παρελθόντος κανείς δεν τα «άγγιξε» φορολογικά.

Αναμένουμε άμεσα τις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις ώστε να επέλθει φορολογική δικαιοσύνη και κυρίως να μην διαταραχθεί η κοινωνική συνοχή.


Με τιμή
Για το Δ.Σ.    
     
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               
ΚΩΝ/ΝΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ            

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΑΝΟΥΣΟΣ ΝΤΟΥΚΑΚΗΣ

Ο  Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΟΥΣΣΟΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο