Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Ηλεκτρονικό πόθεν έσχες για όλους

Θα εφαρμοστεί ένα ένα νέο σύστημα προσδιορισμού των εισοδημάτων των φυσικών προσώπων που θα βασίζεται στην υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή αναλυτικών δηλώσεων

Στην καθιέρωση του ηλεκτρονικού πόθεν έσχες από φέτος προσανατολίζεται το οικονομικό επιτελείο. Οι φορολογούμενοι σε πρώτη φάση θα υποχρεωθούν με τις φορολογικές δηλώσεις του 2013 να δηλώσουν κάθε μορφής περιουσιακά στοιχεία (κινητά και ακίνητα) σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Σε επόμενο στάδιο θα εφαρμοστεί ένα ένα νέο σύστημα προσδιορισμού των εισοδημάτων των φυσικών προσώπων που θα βασίζεται στην υποχρεωτική ηλεκτρονική υποβολή αναλυτικών δηλώσεων «πόθεν έσχες» και στον έλεγχο της προέλευσης όλων των κεφαλαίων που διακινούν οι φορολογούμενοι, είτε αυτά δαπανώνται για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων, είτε διατίθενται για καταναλωτικές ανάγκες, είτε αποταμιεύονται. Ειδικότερα οι φορολογούμενοι θα δίνουν αναλυτική αναφορά στην εφορία για:

Κάθε ευρώ που έχουν ξοδέψει από το διαθέσιμο εισόδημά τους και έχουν πάρει απόδειξη. Θα δηλώνεται το σύνολο των οικογενειακών δαπανών (αγορές τροφίμων, ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο, ενοίκιο, δίδακτρα, κινητή τηλεφωνία, οικιακές υπηρεσίες, νομικές και ιατρικές υπηρεσίες, ταξίδια κ.ά. Ενα μικρό ποσοστό 10% - 20% του εισοδήματος θα εξαιρεθεί από τη συλλογή παραστατικών αφού για κάποιες δαπάνες δεν είναι δυνατόν να υπάρξουν αποδείξεις.

Τις αποταμιεύσεις σε καταθέσεις, μετοχές, ομόλογα, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων κ.λπ.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description gkazan | Ιανουαρίου 25, 2012 11:58 π.μ. | Reply
Εκτός από το κανονικό σχόλιο "ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ!!!".... Τα λαμογάκια της Βουλής πότε ανέφεραν ΠΟΥ και ΣΕ ΤΙ ξόδεψαν τα λεφτά που πήραν επίσημα; Γιατί τα ανεπίσημα από τις μίζες και τους μηνιαίους μισθούς από "μεγαλοεπιχειρηματίες" έχουν βγεί μέσω οφφσηορε ejv
image description Fanetos | Ιανουαρίου 25, 2012 11:51 π.μ. | Reply
Αγαπητοί συνάδελφοι,

Φόρος καταβάλεται για το πράγματι κτηθέν εισόδημα, η κέρδος.
Η καταγγέλουσα αρχή φέρει και το βάρος της απόδειξης
Αυτά τα θεμελειώδη ισχύουν στις πραγματικές δημοκρατίες.

Στην Ελλάδα ιχύει το πόθεν έσχες για τους πολίτες και το εσχον για τους πολιτικούς, οι οποίοι όπως πληροφορήθηκα, δεν εκδίδουν και το προσήκον στοιχείο του αρ 14 του ΚΒΣ, Απόδειξη Αυτοπαράδοσης, κατα την δωρεάν διάθεση του ιδρώτα του Ελληνα, στις διάφορες προμήθειες του Ελληνικού Δημοσίου.

Οι σφετεριστές της Ελληνικής Δημοκρατίας, δεν μπορούν να νομοθετούν

Η Ελλάδα εάλω. Ξυπνήστε.

Μετά Τιμής,

Θεοφάνης Καμπαλούρης
[email protected]
image description IDO | Ιανουαρίου 25, 2012 3:40 μ.μ. | Reply
Αυτές είναι ιδέες.

Αναπτυξιακές.

Τώρα κάθε σπίτι θα έχει βιβλία και λογιστή.

Μα με ποιους έχουμε μπλέξει τελοσπάντων?
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο