Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Δεν προβλέπεται επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των προστίμων για τακτοποίηση αυθαιρέτων

«Δεν υπάρχει πρόβλεψη για παράταση της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών που απαιτούνται για την τακτοποίηση αυθαιρέτων, ούτε και για την περαιτέρω επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των προστίμων», αναφέρει σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκος Σηφουνάκης, σημειώνοντας ότι το θέμα αυτό συνδέεται με δημοσιονομικούς στόχους. Ο κ. Σηφουνάκης υπενθυμίζει επίσης ότι η ρύθμιση των αυθαιρέτων δεν έγινε με οριζόντιο τρόπο ως προς τον υπολογισμό των προστίμων, αλλά λαμβάνει υπόψη πολλά στοιχεία στην προσπάθεια προσέγγισης μιας αντικειμενικής πραγματικότητας, στα οποία περιλαμβάνεται η παλαιότητα.

Το έγγραφο του κ. Σηφουνάκη διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή ο οποίος στηρίζει τη Δημοκρατική Συμμαχία Λευτέρη Αυγενάκη, με την οποία ζητούσε να παραταθεί η προθεσμία υποβολής των δικαιολογητικών για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων και να αυξηθούν οι δόσεις αποπληρωμής του προστίμου.

Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρει, ωστόσο, ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος θα αξιολογήσει την ανάγκη διορθωτικών αλλαγών ως προς τον υπολογισμό των προστίμων αυθαιρέτων, σε σχέση με την ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στην Περιφερειακή Ενότητα του ακινήτου, εφόσον η ανώτατη τιμή ζώνης στην οικεία Δημοτική Ενότητα δεν υπερβαίνει τα 2.200 ευρώ.

Ο κ. Αυγενάκης έχει επισημάνει ότι παρατηρείται το παράδοξο φαινόμενο σε όμορους δήμους (πχ. Δήμο Μαραθώνα, Αρτέμιδας, Σπατών και Ραφήνας Πικερμίου) για ίδια ακίνητα σε έκταση οικοπέδου και κτίσματος, τα πρόστιμα νομιμοποίησης να έχουν μεγάλη διαφορά, όπως πχ για το ένα ακίνητο να επιβάλλεται πρόστιμο 30.000 ενώ για το άλλο 69.000 ευρώ. Για την εξάλειψη της αδικίας αυτής, όπως έχει επισημάνει ο βουλευτής, προτείνεται ο υπολογισμός του προστίμου να γίνεται με βάση την ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στην Περιφερειακή Ενότητα που ανήκει το ακίνητο.
Πηγή: www.express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο