Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οικονομολόγων με τον Υφυπουργό κ. Παντελή Οικονόμου.

Στις  18/01/2012 έγινε η  συνάντηση της Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας Οικονομολόγων με τον Υφυπουργό κ. Παντελή Οικονόμου. Τα θέματα που συζητήθηκαν αναφέρονται στο κάτωθι υπόμνημα.  Η συζήτηση έγινε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα και ο κ. Υφυπουργός  θεώρησε ότι το σύνολο των προβλημάτων μπορούν να αντιμετωπιστούν. Δεσμεύτηκε να μελετήσει τις προτάσεις για την  σύνταξη του Περιουσιολογίου και για το σώμα ιδιωτών ελεγκτών ,  καλώντας παράλληλα τους εκπρόσωπους της Ομοσπονδίας να προχωρήσουν σε ανάλυση των προτάσεων τους.
Το υπόμνημα που δόθηκε  στον κ. Υφυπουργό και πάνω στο οποίο έγινε συζήτηση  είναι το κάτωθι.


Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων
ΓΑΜΒΕΤΑ 4 ΑΘΗΝΑ
ΤΗ. 2103826627 FAX 2103626928
Email : [email protected]
  ΑΘΗΝΑ 18/01/2012
Υπόμνημα

-    Απαιτείτε  μια σύγχρονη και αξιόπιστη ΓΓΠΣ που θα δίνει πληροφορίες πάνω στις οποίες θα κινούνται τα ελεγκτικά όργανα και οι Λογιστές – Φοροτεχνικοί .
-    Ο Φορολογικός νόμος θα πρέπει να είναι ευανάγνωστος και κατανοητός. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραπέμπει σε άλλους νόμους και ερμηνευτικές εγκυκλίους. Μπορεί έτσι να έχει πολλές σελίδες αλλά θα κερδίσει η πολιτεία  σε χρόνο, χρήμα  και σε φερεγγυότητα.   
-    Προτείνουμε την  σύνταξη του Περιουσιολογίου από τους συναδέλφους Λογιστές – Φοροτεχνικούς  σε βάθος χρόνου  οι οποίοι θα εργαστούν πάνω σε σύγχρονη υποδομή της ΓΓΠΣ. Eτσι θα μπορέσει η πολιτεία να σταθεί σε βάσεις  για να εισπράξει   οποιοδήποτε τέλος θα αφορά την ακίνητη περιουσία
-    Επισημαίνομαι τις  τεράστιες δυσκολίες για την υποβολή των Ε9 οικονομικού έτους 2011.Υπάρχει ανάγκη να ελεγχθούν όλες οι δηλώσεις Ε9 ανεξάρτητα από το αν έχει υποχρέωση ο φορολογούμενος. Αυτό γιατί σε πολύ μεγάλο ποσοστό οι δηλώσεις που έχουν επεξεργασθεί είναι λαθεμένες. Κρίνεται  απαραίτητη μια τουλάχιστον τρίμηνη παράταση έγκαιρα.
-    Δημιουργία σώματος ιδιωτών ελεγκτών οι οποίοι θα ελέγχουν και θα εκδίδουν το φορολογικό πιστοποιητικό σε επιχειρήσεις από ένα ποσό κύκλου εργασιών και πάνω και σε όσες επιχειρήσεις εκτιμά η ΓΓΠΣ. Με γνώμονα πάντα τον ασυμβίβαστο του ελεγκτή και του ελεγχόμενου. Το θέμα των Φορολογικών Πιστοποιητικών όπως είναι σήμερα επιτρέπει την αισχροκέρδεια  ενώ παράλληλα ο ορκωτός είναι και ελεγκτής και ελεγχόμενος με ότι συνεπάγετε αυτή η εξάρτηση.
-    Ζητάμε να ελεγχτεί ο τρόπος ίδρυσης των επιχειρήσεων μέσο των ΕΒΕ -μια στάση - για να σταματήσει η ταλαιπωρία των επιχειρηματιών και η ίδρυση επιχειρήσεων που δεν έχουν δικαίωμα έναρξης. Η έναρξη μέσω ΕΒΕ έχει αποδειχθεί η χαρά των φοροφυγάδων.
-    Ζητάμε την ενεργοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών ώστε να σταματήσει κάθε παράνομη δραστηριότητα στην αγορά.
-    Χρειάζεται καλύτερη διατύπωση το άρθρο 9  του φορολογικού νόμου 3842/2010. Η έκδοση αποδείξεων από την μεριά των φοροτεχνικών να κρίνεται στο τέλος του έτους .Διότι έχουν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα στους συναδέλφους από την ερμηνεία που δίνει ο καθένας στο νόμο.  
   

Για την
Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων
     Ο Πρόεδρος                                     Ο Γενικός Γραμματέας
Κούκουνας Κωνσταντίνος                      Παύλου Χρήστος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο