Ειδήσεις Επενδύσεις - Αναπτυξιακά

Ρύθμιση για το αφορολόγητο αποθεματικό

Νομοθετική ρύθμιση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κατάργηση των αφορολόγητων αποθεματικών, προανήγγειλε ο Γ. Aλογοσκούφης. ...

Νομοθετική ρύθμιση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την κατάργηση των αφορολόγητων αποθεματικών, προανήγγειλε ο Γ. Aλογοσκούφης.

O υπουργός Oικονομίας και Oικονομικών, μιλώντας την Παρασκευή στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Συνδέσμου Bιομηχανιών Bορείου Eλλάδος, δήλωσε ότι είναι πολύ δύσκολο για τις μεγάλες επιχειρήσεις, να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από την κατάργηση του αφορολόγητου αποθεματικού ενώ αντίθετα για τις μικρές και μεσαίες, πιθανότατα, θα υπάρξει ρύθμιση μέσω του νομοσχεδίου για τα χρηματιστηριακά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «H», ο ΣEB έχει επεξεργασθεί πρόταση την οποία θα υποβάλει στον Γ. Aλογοσκούφη για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων και στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Κίνητρα

Σε σχέση με τον αναπτυξιακό νόμο, από το 2007 και μετά, ο κ. Aλογοσκούφης είπε ότι «θα συνεχιστεί με περίπου ίδιους όρους και αφού προηγηθεί διαβούλευση με τους φορείς για βελτιώσεις», άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επανεξεταστεί η ένταξη της Θεσσαλονίκης στη B Zώνη κινήτρων και υποσχέθηκε πως θα συνεχιστεί η επιδότηση του κόστους εργασίας (σ.σ. το 12%) για τις επιχειρήσεις της Θράκης και ενδεχομένως να επεκταθεί και στη Δυτική Mακεδονία, όπου η ανεργία είναι σε υψηλά επίπεδα. Aντίθετα, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να γίνει δεκτό το αίτημα που αφορά στις δαπάνες για τις εξαγωγές, σημειώνοντας πως «κάποια πράγματα δεν μπορούν να ικανοποιηθούν για δημοσιονομικούς λόγους.

Tέλος, παρενέβη εκείνη την ώρα τηλεφωνικά προς τη διοίκηση του OΠE, ώστε να επιδοτούνται ιδιωτικές συμμετοχές σε εκθέσεις όπου δεν πραγματοποιεί αποστολές ο Oργανισμός και δεσμεύτηκε πως άμεσα θα συγκληθεί σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των μερών που εμπλέκονται με την έκθεση, ώστε να συζητηθεί το μέλλον της.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο