Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Φορολογική ενημερότητα ακόμα και σε όσους χρωστούν στο Δημόσιο

Υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση η τροπολογία της Λ. Κατσέλη

Υιοθετήθηκε από την κυβέρνηση η τροπολογία που κατέθεσε η Λούκα Κατσέλη στο πολυνομοσχέδιο και αφορούσε στη χορήγηση πιστοποιητικού φορολογικής ενημερότητας, σε υπόχρεους των οποίων τα χρέη προς το Δημόσιο είναι μικρότερα από τις επιστροφές που οφείλει το Δημόσιο προς αυτούς.

Ακόμη, υιοθετήθηκε και η δεύτερη από τις τρεις τροπολογίες της κ. Κατσέλη, που αφορούσε στη θέσπιση κανόνων λειτουργίας των ιδιωτικών εταιρειών που εισάγονται στη διαδικασία είσπραξης των εν λόγω οφειλών, δηλαδή στον έλεγχο των εταιρειών ενημέρωσης οφειλετών που επιστρατεύονται απ' το Δημόσιο στην προσπάθεια είσπραξης των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Σημειώνεται πως με το πολυνομοσχέδιο εισάγονται και έμμεσες τεχνικές φορολογικού ελέγχου. Η περαίωση έχει ενοχλήσει την τρόικα και η Κυβέρνηση καλείται να αποδείξει ότι μπορεί να ενεργοποιήσει τους μηχανισμούς ελέγχου με τους νεοεπιλεγόμενους τώρα ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών μέσα από διεθνώς παραδεκτές μεθόδους που προκύπτουν μέσα από τη βιβλιογραφία και μέσα από τη διεθνή πρακτική.Πηγή: Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο