Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μειώνονται οι δόσεις για τα ληξιπρόθεσμα χρέη.

Η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 60 δόσεις θα χορηγείται υπό προϋποθέσεις.

Μόνο όσοι οφειλέτες Δημοσίου αδυνατούν να εξοφλήσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους έως και σε 48 μηνιαίες δόσεις θα έχουν τη δυνατότητα αποπληρωμής σε περισσότερες δόσεις που μπορεί να φθάσουν και τις 60.

Αυτό προβλέπεται προσθήκη της τελευταίας στιγμής που έκανε στο πολυνομοσχέδιο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Π. Οικονόμου.

Έτσι η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 60 δόσεις θα χορηγείται υπό προϋποθέσεις.

Ειδικότερα η δυνατότητα εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο ρυθμίζονται σε 49 έως 60 δόσεις με απαλλαγή από το 25% των προσαυξήσεων θα παρέχεται εφόσον οι φορολογούμενοι προσκομίσουν τα απαραίτητα στοιχεία που αποδεικνύουν την αδυναμία τους για πληρωμή σε συντομότερο χρόνο. Τα στοιχεία που θα αποδεικνύουν την αδυναμία του οφειλέτη να αποπληρώσει τα χρέη τους σε λιγότερους μήνες θα καθοριστούν με απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευάγ. Βενιζέλου. Υπενθυμίζεται ότι οι οφειλέτες προκειμένου να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην εφορία τους μέχρι τι 29 Φεβρουαρίου. Οσοι πληρώσουν εφάπαξ το σύνολο των χρεών τους θα έχουν πλήρη απαλλαγή από τις προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής. Οι δόσεις σύμφωνα με το σχέδιο νόμου που μπορούν να επιλέξουν οι οφειλέτες κλιμακώνονται ως εξής:

σε 2 έως 12 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή από το 90% των προσαυξήσεων.

σε 13 έως 24 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή από το 75% των προσαυξήσεων.

σε 25 έως 36 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή από το 60% των προσαυξήσεων.

σε 37 έως 48 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή από το 45% των προσαυξήσεων.

Όσοι αποδείξουν ότι βρίσκονται σε αδυναμία από σε 49 έως 60 μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή από το 25% των προσαυξήσεων.

Σημειώνεται ότι κάθε δόση δεν μπορεί να είναι κατώτερη των 100 ευρώ.

Εξάλλου ανοίγει την επόμενη Τετάρτη ο διάλογος με τα κόμματα για το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα. Ηδη ο υπουργός Οικονομικών απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντ. Σαμαρά και τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη με την οποία τους καλεί να ορίσουν τους εκπροσώπους που θα συμμετάσχουν στο διάλογο για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Στο τραπέζι του διαλόγου, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών χθες από τη Βουλή, βρίσκονται ακόμη και φορολογικές ρυθμίσεις που έχουν ψηφισθεί τα τελευταία δυο χρόνια. «Στην πραγματικότητα έχουμε να απαντήσουμε σε 15-20 πολύ μεγάλα ερωτήματα, για το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων, το φόρο εισοδήματος νομικών προσώπων, το ΦΠΑ, το φόρο επί του κεφαλαίου και σε άλλα δέκα ερωτήματα για τη φορολογική διοίκηση».
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description CHRIS HARRISON | Ιανουαρίου 20, 2012 11:03 π.μ. | Reply
Πως θα γίνει η απόδειξη της αδυναμίας ? εάν δεν είχαν αδυναμία πληρωμής δεν θα υπήρχε η οφειλή....
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο