Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εφοδος ελεγκτών σε 5 μεγάλες εμπορικές αλυσίδες

Σκοπός είναι να διαπιστωθεί ο βαθμός επίπτωσης της οικονομικής ύφεσης στη ρευστότητά τους

Έφοδο στα λογιστήρια πέντε μεγάλων λιανεμπορικών αλυσίδων ξένων κι ελληνικών έκαναν οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς. Οι επιχειρήσεις αυτές, τρία σούπερ μάρκετ και δύο αλυσίδες ηλεκτρονικών ειδών, έχουν αυξήσει το χρόνο πίστωσης και καθυστερούν τις πληρωμές στους προμηθευτές τους.

Αυτό έκαναν χθες γνωστό υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας προσθέτοντας πως οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και σε άλλες επιχειρήσεις της αγοράς. Σκοπός είναι να διαπιστωθεί ο βαθμός επίπτωσης της οικονομικής ύφεσης στη ρευστότητά τους και με πιο απλά λόγια αν το πρόβλημα είναι πραγματικό ή εικονικό.

Μάλιστα οι ίδιες πηγές συνέδεσαν αυτούς τους ελέγχους και με τους αντίστοιχους των ενδοομιλικών συναλλαγών. Δηλαδή υπάρχουν πολυεθνικές που εμφανίζουν δήθεν πρόβλημα ρευστότητας και άρα και ζημιές προκειμένου να αποφεύγουν τους φόρους.

Ταυτόχρονα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης ξεκίνησε επαφές με τις δύο εταιρίες – μαμούθ στο χώρο της ασφάλισης πιστώσεων την ισπανική «Atradius» και τη γερμανική «Elure Hermes» προκειμένου να τις πείσει πως το πρόβλημα του κρατικού χρέους δεν έχει σχέση με τα οικονομικά μεγέθη των ελληνικών επιχειρήσεων. Οι δύο παγκόσμιοι κολοσσοί μαζί με τη γαλλική Coface που έφυγε από τη χώρα μας ελέγχουν το 100% των παγκόσμιων εμπορικών συναλλαγών.

Μάλιστα η τελευταία είχε εκδώσει "νότα" προς τους πελάτες της ώστε να μη συναλλάσσονται με τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα οι ξένες επιχειρήσεις έχουν κατεβάσει τα όρια ασφάλισης πιστώσεων για τις ελληνικές επιχειρήσεις θεωρώντας τες επίφοβες για πτώχευση.

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι και πρέσβεις ξένων χωρών ασκούν πιέσεις στις εν λόγω εταιρίες ώστε να μη συνδέουν το πρόβλημα χρέους του ελληνικού δημοσίου με τα μεγέθη των επιχειρήσεων.

Οι έλεγχοι της ΥΠΕΑ για το πρόβλημα της ρευστότητας είναι πρώτη φορά που γίνονται στην Ελλάδα και σύμφωνα με αξιωματούχους στόχος είναι αφενός να καταγραφεί η κατάσταση στις επιχειρήσεις

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description KOSTASDAK | Ιανουαρίου 20, 2012 10:15 π.μ. | Reply
Μάλλον να τις επιδοτήσουν σκέφτονται για να μην έχουν παράπονο σε σχέση με τις τράπεζες, τους εφοπλιστές κλπ!!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο