Ειδήσεις Ανακοινώσεις Οικονομικού Επιμελητηρίου

Πρόσβαση και άσκηση επαγγέλματος λογιστή φοροτεχνικού

Σχετικά με τα δημοσιεύματα στον τύπο που αναφέρονται στην απελευθέρωση του επαγγέλματος λογιστή φοροτεχνικού το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας (ΟΕΕ) ενημερώνει τα μέλη του και τους λογιστές φοροτεχνικούς ότι στην άσκηση του επαγγέλματος του λογιστή φοροτεχνικού δεν υπάρχουν αδικαιολόγητοι περιορισμοί που αφορούν στην πρόσβαση και στην άσκηση του σύμφωνα με τους περιορισμούς που αναφέρονται στο άρθρο 2 του Ν 3919/2011 και δεν υφίσταται θέμα "ανοίγματος" ενός ήδη "ανοικτού επαγγέλματος"

Με το Ν. 2515/1997 και με το κατ’ εξουσιοδότηση του Νόμου αυτού εκδοθέν Π.Δ. 340/1998 θεσμοθετήθηκε το επάγγελμα του λογιστή φοροτεχνικού το οποίο ασκείται από κατόχους τίτλων οποιασδήποτε βαθμίδας εκπαίδευσης (απόφοιτοι Λυκείου και απόφοιτοι Ανωτέρων και Ανωτάτων Σχολών) χωρίς κανένα αποκλεισμό και χωρίς να θίγονται επαγγελματικά δικαιώματα με βάση τις γνώσεις που παρέχει το σύστημα εκπαίδευσης στην Ελλάδα

Σύμφωνα με το άρθρο 3 του Ν 3919/2011 αρμόδια διοικητική Αρχή για την πιστοποίηση των λογιστών φοροτεχνικών ορίζεται ρητά το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας και ουδείς δύναται να ασκήσει το επάγγελμα του λογιστή φοροτεχνικού χωρίς την πιστοποίηση του ΟΕΕ ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις που προβλέπονται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο που διέπει την άσκησή του .
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description internet | Ιανουαρίου 20, 2012 8:55 π.μ. | Reply
Καλημερα ΟΕΕ! Καιρο εχω να σε δω.. Ολα καλα στην οικογενεια;;
Το μονο που νοιαζει το ΟΕΕ ειναι μην τυχον και καποιος χωρις να τους πληρωνει ασκει το επαγγελμα.. Αν τους πουν οτι οι αποφοιτοι γυμνασιου θα πληρωνουν 1000 ευρω το χρονο και θα ασκουν το επαγγελμα θα χοροπηδανε απο τη χαρα τους..
image description Dimitris K. | Ιανουαρίου 20, 2012 9:24 π.μ. | Reply
Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη...
image description spirosp | Ιανουαρίου 20, 2012 10:11 π.μ. | Reply
Γιατί βγήκε αυτή η ανακοίνωση τώρα...? Μήπως επειδή όλως τυχαίως διοργανώνονται τα σεμινάρια για Α Τάξη.... και φοβάται το ΟΕΕ μην χάσει έσοδα...?
Αφού είναι ανοιχτό το επάγγελμα, γιατί υπάρχει η Α, Β, Γ, Δ τάξη...?
Τι ουσιαστικά δικαιώματα έχουν οι λογιστές που δεν είναι κάτοχοι Α τάξης...?
image description CHRIS HARRISON | Ιανουαρίου 20, 2012 11:01 π.μ. | Reply
Καλά πώς θα ανοίξει το ανοιχτό επάγγελμα.
image description PLAT | Ιανουαρίου 20, 2012 12:25 μ.μ. | Reply
Τα δημοσιευματα αναφερονται σε δικαστικη αποφαση.Δηλαδη το ΟΕΕ ειναι υπερανω των νομων και αποφασιζει οτι θελει.
image description LIVANAROS | Ιανουαρίου 20, 2012 1:35 μ.μ. | Reply
ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΒΡΩΜΙΚΑ.......
ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ, ΟΣΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΧΟΥΜΕ
.
ΜΗΝ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΑ ΣΥΝΤΕΧΝΕΙΑΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ.
image description spirosp | Ιανουαρίου 20, 2012 1:32 μ.μ. | Reply
Υπάρχουν και πάρα πολύ συνάδελφοι που είναι από ΤΕΙ ή ΙΕΚ και δεν έχουν δικαίωμα ψήφου.
Το πρόβλημα είναι ότι μόνο μια άδεια υπάρχει, η Α τάξη. Όποιος δεν έχει Α' Τάξη και έχει ξεμείνει από δουλειά, μένει άνεργος... Οι ελάχιστες εταιρείες που ζητούν λογιστές, θέλουν λογιστές με Α' Τάξη... Αυτό δεν μπορεί να το καταλάβει το ΟΕΕ ή δεν θέλει να το καταλάβει...
image description Panagiotis_thess | Ιανουαρίου 20, 2012 4:48 μ.μ. | Reply
Μας κάνει πλάκα ο ΟΕΕ, Μας δουλεύει κανονικά!!! Σα δεν ντρέπονται λίγο ...
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο