Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ανά τρίμηνο θα ελέγχεται η αποτελεσματικότητα εφοριών και ΣΔΟΕ

Κάθε τρίμηνο θα ελέγχονται οι προϊστάμενοι των εφοριών, του ΣΔΟΕ και των ελεγκτικών κέντρων για την αποτελεσματικότητά τους στην επίτευξη των στόχων είσπραξης των φορολογικών εσόδων και με βάση τα αποτελέσματά τους θα αξιολογούνται ετησίως, προκειμένου να κριθεί αν θα παραμείνουν στη θέση τους και τον επόμενο χρόνο.

Αυτό προβλέπεται σε απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου, με την οποια καθιερώνεται ετήσια θητεία για τους προϊσταμένους του ΣΔΟΕ, των ελεγκτικών κέντρων, των εφοριών και των τελωνείων.

Στο τέλος του έτους η θητεία των προϊσταμένων θα λύεται αυτοδίκαια, και μόνο αν έχουν επιτύχει τους στόχους τους θα μπορούν να διεκδικήσουν την παραμονή τους στη θέση τους για ακόμη έναν χρονο. Εξάλλου, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, ανάλογα με τα αποτελέσματα της τρίμηνης αξιολόγησης θα είναι δυνατό να διακόπτεται η θητεία τους ακόμη και πρίν την ολοκλήρωση του έτους. Προβλέπεται, ακόμη, οτι ότι αν σε βάρος προϊσταμένου οποιουδήποτε επιπέδου ασκηθεί ποινική ή πειθαρχική δίωξη ή επιβληθεί οποιαδήποτε ποινή, θα απαλλάσσεται από τα καθήκοντά του, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών.

Παράλληλα, με άλλη απόφαση του αναπληρωμή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, ορίζεται οτι στο εξής οι φορολογικοί έλεγχοι θα γίνονται με βάση Point System εντοπισμου των υποθέσεων με μεγάλο φορολογικό ενδίαφέρον το οποίο περιλαμβάνεται στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Elenxis.

Σημειώνεται οτι στο σύστημα αυτό οι φορολογούμενοι κατατάσσονται κατά σειρά επικινδυνότητας ροπής προς τη φοροδιαφυγή με βάση τον πρότερο φορολογικό τους βίο, αλλά και στοιχεία σχετικά με το αν προκαλούν υπόνοιες φοροδιαφυγής. Σημειώνεται οτι ο νέος τρόπος ελέγχου αφορά επιχειρήσεις που τηρούν βιβλία Α΄, Β΄ ή Γ΄ κατηγορίας του ΚΒΣ, φυσικά πρόσωπα επιτηδευματίες ή μη, νομικά πρόσωπα κερδοσκοπικού χαρακτήρα ή μη, ομάδες επιχειρήσεων ορισμένου μεγέθους, δραστηριότητας, ακαθαρίστων εσόδων ή καθαρών κερδών κ.λπ.Πηγή: www.express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο