Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πιέσεις της τρόικας για επικουρικές και κοινωνικό διάλογο. Ματαιώθηκε η συνάντηση των κοινωνικών εταίρων

Πηγές του υπουργείου Εργασίας ανέφεραν ότι το τεχνικό κλιμάκιο των ελεγκτών κατέστησε σαφές σε όλες τις συναντήσεις, πως η υλοποίηση των δεσμεύσεων και η τήρηση του χρονοδιαγράμματος που έχει συμφωνηθεί, συνδέονται άμεσα με τη συνέχιση της οικονομικής στήριξης της χώρας.

Για την πορεία της υλοποίησης των δεσμεύσεων τις οποίες έχει αναλάβει η κυβέρνηση απέναντι στους δανειστές, ζήτησαν να ενημερωθούν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας στις διαδοχικές συναντήσεις που είχαν το τελευταίο διήμερο με στελέχη και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.


Κατά τη συνάντηση της τρόικας με τη γενική γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αθηνά Δρέττα, εξετάστηκαν τα θέματα της μείωσης των επικουρικών συντάξεων και της ενοποίησης ταμείων. Το κλιμάκιο ζήτησε διευκρινίσεις για τον διάλογο που διεξάγεται στην επιτροπή εμπειρογνωμόνων και το είδος των διαφωνιών που εκφράζουν οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, καθώς ο αρχικός κυβερνητικός σχεδιασμός είχε γίνει δεκτός από την τρόικα.

Το θέμα της πορείας του διαλόγου μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης της Τρίτης με τη γενική γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας 'Αννα Στρατινάκη, στην οποία συμμετείχαν ο Ειδικός Επιθεωρητής του ΣΕΠΕ και υπηρεσιακοί παράγοντες. Χθες, το τεχνικό κλιμάκιο συναντήθηκε εκ νέου, σύμφωνα με πληροφορίες, με την κ. Στρατινάκη και τον ειδικό γραμματέα των ΔΕΚΟ Γιώργο Κυριακό.

Πηγές του υπουργείου Εργασίας ανέφεραν ότι το τεχνικό κλιμάκιο των ελεγκτών κατέστησε σαφές σε όλες τις συναντήσεις, πως η υλοποίηση των δεσμεύσεων και η τήρηση του χρονοδιαγράμματος που έχει συμφωνηθεί, συνδέονται άμεσα με τη συνέχιση της οικονομικής στήριξης της χώρας.

Το θέμα αναμένεται να τεθεί και κατά τη συνάντηση του κεντρικού κλιμακίου της τρόικας, με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη, η οποία θα πραγματοποιηθεί εντός των επομένων ημερών.

Στο μεταξύ, ο κοινωνικός διάλογος διεκόπη πριν καν αρχίσει. Μέλη του ΠΑΜΕ, εισέβαλαν χθες και κατέλαβαν τα γραφεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, όπου επρόκειτο να γίνει η συνάντηση των κοινωνικών εταίρων. Οι εργοδοτικές οργανώσεις και η ΓΣΕΕ καταδίκασαν την ενέργεια των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ, ενώ από την πλευρά του ο ΣΕΒ, καταλόγισε το Κομμουνιστικό Κόμμα, "σταλινικές μεθόδους και τακτικές" και "αλλεργία στον κοινωνικό διάλογο".

Οι κοινωνικοί εταίροι αναζητούν νέα ημερομηνία για συνάντηση, ενώ σήμερα το πρωί στις 10.00 το προεδρείο της ΓΣΕΕ θα επισκεφτεί τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στα πλαίσια των επαφών με τα πολιτικά κόμματα. Η Συνομοσπονδία θα ζητήσει από τα κόμματα να δεσμευθούν, ότι δεν θα στηρίξουν ενδεχόμενη μονομερή νομοθετική παρέμβαση εκ μέρους της κυβέρνησης.


ΑΠΕ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο