Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Fitch: Η χρεοκοπία της Ελλάδας θα έρθει πολύ σύντομα.

Μη βιώσιμη η κατάσταση στην Ελλάδα, σύμφωνα με επικεφαλής οικονομολόγο της Fitch
Είτε λόγω της αδυναμίας εξόφλησης του ομολόγου που λήγει τον Μάρτιο, είτε λόγω της ενεργοποίησης των ρητρών συλλογικής δράσης ο οίκος Fitch Ratings θα δώσει αξιολόγηση χρεοστασίου στην Ελλάδα.
 
Ο διευθυντής του οίκου αξιολόγησης, Eντουαρντ Πάρκερ, προανήγγειλε σήμερα από τη Στοκχόλμη πως σύντομα θα υπάρξει υποβάθμιση της χώρας μας σε καθεστώς χρεοστασίου, κάτι που ο ίδιος χαρακτήρισε αναμενόμενο.
 
Σύμφωνα με το Bloomberg, το στέλεχος της Fitch Ratings τόνισε πως η Ελλάδα είναι αφερέγγυα και δεν πρόκειται να κατορθώσει να εξοφλήσει στις 20 Μαρτίου το ομόλογο των 14,5 δισ. ευρώ.
 
Αναφερόμενος στο PSI είπε πως η συμφωνία με τους ιδιώτες πιστωτές θα αξιολογηθεί ως χρεοκοπία από τη Fitch. «Θεωρούμε το PSI χρεοκοπία. Έτσι, δεν αποτελεί έκπληξη η επικείμενη ελληνική χρεοκοπία. Την περιμένουμε να συμβεί σύντομα», δήλωσε ο Πάρκερ.
 
24h NewsRoom
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description vedro | Ιανουαρίου 18, 2012 12:15 μ.μ. | Reply
άντε ντε, πότε???
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο