Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

«Κούρεμα» 70% σε χρέος δανειολήπτριας

Δικαίωση από το Ειρηνοδικείο Χανίων

Διαγραφή, κατά 70%, σε χρέος δημοσίου υπαλλήλου, ύψους 112.656 ευρώ, αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Χανίων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, «η υπ’ αριθμ. 344/2011 σημαντική απόφαση έρχεται από το Ειρηνοδικείο Χανίων να δικαιώσει πανηγυρικά δανειολήπτρια δημόσιο υπάλληλο, μέλος της Ένωσής μας, η οποία ένιωσε ξαφνικά τον τελευταίο καιρό να διαφοροποιείται το οικονομικό της «προφίλ», να την πνίγουν τα χρέη, μια και είδε το εισόδημά της να χάνεται και τα όνειρά της να γκρεμίζονται, χωρίς δική της υπαιτιότητα, αλλά από τον σχεδιασμό της ίδιας της Πολιτείας, με αποτέλεσμα να θεωρήσει μονόδρομο την ένταξή της στον νόμο 3869/2010».

Η πρόεδρος της Ενωσης, Ιωάννα Μελάκη, εξηγεί στα haniotikanea.gr: «Η εν λόγω δανειολήπτρια είναι δημόσιος υπάλληλος με μισθό περίπου 1.027 ευρώ/μήνα, με τρία παιδιά ενήλικα, χωρισμένη και φιλοξενούμενη στην οικία των γονιών της. Είχε χρέος σε τρεις Τράπεζες από καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες, συνολικού ποσού 112.656,46 ευρώ. Δεν διαθέτει κανένα περιουσιακό στοιχείο, πλην το έσοδο από τον μισθό της. Στην εξωδικαστική διαδικασία τη συνέδραμε η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης μέσω του οικονομικοτεχνικού στελεχιακού δυναμικού της, όμως, οι πιστώτριες Τράπεζες αρνήθηκαν να δεχτούν την προτεινόμενη ρύθμιση με αποτέλεσμα η δανειολήπτρια να προχωρήσει στην κατάθεση αίτησης στο Ειρηνοδικείο».
«Σημαντικό είναι ότι το Δικαστήριο στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, έκανε δεκτή την αίτηση της δανειολήπτριας, διέκρινε τη μη δόλια περιελθούσα αδυναμία της δανειολήπτριας, απέρριψε τις προτάσεις και τις ενστάσεις καταχρηστικής άσκησης δικαιώματος με τις οποίες ισχυρίζονταν ότι η δανειολήπτρια ανάλαβε υπέρμετρες υποχρεώσεις γνωρίζοντας τις οικονομικές της δυνατότητες, με συνέπεια η αιτούμενη ρύθμιση των χρεών της να προκαλεί απώλεια σημαντικού μέρους των απαιτήσεών τους, των δύο αντιδίκων, αποφάσισε την καταβολή 48 δόσεων επί μία τετραετία του ποσού 32.495,04 ευρώ, συγχρόνως δε «κούρεψε» το χρέος στο ποσό των 80.161,42 ευρώ, «κούρεμα» κατά 70%. Συμπερασματικά η δανειολήπτρια έχει απαλλαγεί από το χρέος της κατά 80.161,42 ευρώ, δηλαδή κατά 70%».Πηγή: Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο