Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αστραπιαίο πλήρες άνοιγμα όλων των «κλειστών» επαγγελμάτων.

Λίγα 24ωρα πριν από την άφιξη των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα, η κυβέρνηση έσπευσε να ανοίξει πλήρως 136 «κλειστά» επαγγέλματα αίροντας αυτόματα όλους τους περιορισμούς.

Λίγα 24ωρα πριν από την άφιξη των επικεφαλής της τρόικας στην Αθήνα, η κυβέρνηση έσπευσε να ανοίξει πλήρως 136 «κλειστά» επαγγέλματα αίροντας αυτόματα όλους τους περιορισμούς. Τo πλήρες άνοιγμα των «κλειστών» επαγγελμάτων προβλέπεται με τροπολογία που κατατέθηκε χθες στο πολυνομοσχέδιο το οποίο συζητείται στη Βουλή και προβλέπει ότι: «Διατάξεις νόμων, κανονιστικές πράξεις και ερμηνευτικές εγκύκλιοι που αντιβαίνουν στα προβλεπόμενα στα άρθρα 2 και 3 του ν. 3919/2011 καταργούνται». Στα επαγγέλματα που απελευθερώνονται πλήρως περιλαμβάνονται δημοφιλή επαγγέλματα όπως του αρτοποιού, διερμηνέα, ασφαλιστή, οπτικού, ξεναγού, μεσίτη, εφημεριδοπώλη και υπηρεσίες που αφορούν κολέγια, ιδιωτικά σχολεία, ασφαλιστικές εταιρείες, παροχή υπηρεσιών ασφάλειας κ.ά. Πιο αναλυτικά για τα 136 επαγγέλματα και υπηρεσίες παύει να ισχύει οποιαδήποτε ρύθμιση που:

-Περιορίζει τον αριθμό προσώπων που έχουν πρόσβαση στο επάγγελμα.
-Εξαρτά τη χορήγηση άδειας από εκτίμηση ύπαρξης πραγματικής ανάγκης.
-Θέτει γεωγραφικά όρια στο δικαίωμα άσκησης του επαγγέλματος.
-Ορίζει ελάχιστες αποστάσεις μεταξύ ασκούντων το επάγγελμα.
-Απαγορεύει τη δημιουργία περισσότερων εγκαταστάσεων από το ίδιο πρόσωπο.
-Επιβάλλει ή απαγορεύει τη διάθεση αγαθών από ορισμένου είδους επαγγελματική εγκατάσταση.
-Επιβάλλει ή απαγορεύει την άσκηση επαγγέλματος υπό ορισμένη εταιρική μορφή.
-Περιορίζει τη συμμετοχή στο εταιρικό κεφάλαιο με κριτήριο την επαγγελματική ιδιότητα των συμμετεχόντων.
-Επιβάλλει υποχρεωτικές κατώτατες τιμές.
-Υποχρεώνει τον ασκούντα το επάγγελμα να προσφέρει μαζί με τη δική του υπηρεσία και άλλες συγκεκριμένες υπηρεσίες.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description gkazan | Ιανουαρίου 17, 2012 10:48 π.μ. | Reply
"-Επιβάλλει υποχρεωτικές κατώτατες τιμές. "... ΡΕ τι πίνετε εκεί στην Βουλή;;;; Αφού τώρα μόλις βγάλατε ελάχιστες αμοιβές για συμβολαιογράφους..... Οι γελοιοι αυτοαναιρούνται...
image description Auditor | Ιανουαρίου 17, 2012 11:24 π.μ. | Reply
Τα πραγματικά κλειστά επαγγέλματα είναι:
Φαρμακοποιοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, ταξί.

Καμία κουβέντα για κανέναν.
Σε λίγο θα καταργήσουμε τις ελάχιστες αμοιβές, και θα τεθούν μέγιστες επιτρεπόμενες. :P
image description KOSTASDAK | Ιανουαρίου 18, 2012 9:23 π.μ. | Reply
Ε ρε φτώχια που έχει να πέσει!!! Όλοι υπάλληλοι σε μεγάλες εταιρείες θα γίνουμε για 300 ευρώ μισθό! Όλα τ' άλλα είναι αρλούμπες για λαική κατανάλωση!!! Και μη πει κανείς καμιά βλακεία ότι θα τα "σιάξει" όλα ο "υγιείς" ανταγωνισμός γιατί αυτό ούτε σαν αστείο δεν ακούγεται!!!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο