Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Με αρκετές αλλαγές υπερψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο.

Με αρκετές νομοτεχνικές αλλαγές και παρατηρήσεις εκ μέρους των βουλευτών, υπερψηφίστηκε κατά την δεύτερη ανάγνωσή του στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, το πολυνομοσχέδιο για τις επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του μεσοπροθέσμου πλαισίου δημοσιονομικής προσαρμογής. Ανάμεσα σ' αυτές, ξεχωρίζουν η απόσυρση των επίμαχων ρυθμίσεων για την πώληση των τεσσάρων αεροσκαφών Airbus (πωλούνται αντί 31 εκ. ευρώ, με αξία αγοράς 472 εκ. ευρώ) και του διακανονισμού των χρεών του δήμου Ζωγράφου - αλλά και η δέσμευση για ευνοϊκή αντιμετώπιση των τριών τροπολογιών που κατέθεσε η Λούκα Κατσέλη επικεφαλής 40 και πλέον βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, που αφορούν:

- στην επέκταση των ευνοϊκών ρυθμίσεων αποπληρωμής ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο,

- στη θέσπιση κανόνων λειτουργίας των ιδιωτικών εταιρειών που εισάγονται στη διαδικασία είσπραξης των εν λόγω οφειλών

- και στην πλήρη εφαρμογή του συμψηφισμού τους με ενδεχόμενα χρέη του Δημοσίου προς τους οφειλέτες.

Σημειώνεται επίσης, η τροποποίηση που εισήγαγε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Σωκράτης Ξυνίδης στο άρθρο 14, σύμφωνα με την οποία, άτομα απεξαρτημένα από εξαρτησιογόνες ουσίες «ή υπό απεξάρτηση», δικαιούνται άδειες υπαιθρίου εμπορίου μέχρι ποσοστού 5%, σε μια προσπάθεια διευκόλυνσης της κοινωνικής τους επανένταξης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, κατά την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια, θα προταθεί επισύναψη τροπολογίας του υπουργείου Παιδείας με ευρύ αντικείμενο (σχολικοί σύμβουλοι, κινητικότητα εκπαιδευτικού προσωπικού, λειτουργία της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση και του Οργανισμού Παιδικών και Εφηβικών Βιβλιοθηκών), τροπολογίες και ρυθμίσεις για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και την εξόφληση των υποχρεώσεων του κράτους προς τους φαρμακοποιούς και τους γιατρούς, εξαιρέσεις σπανίων ειδικοτήτων της Πολεμικής Αεροπορίας από την εργασιακή εφεδρεία, ρυθμίσεις οφειλών στρατιωτικών νοσοκομείων και την αντιμετώπιση της λαθρεμπορίας καυσίμων.

Πηγή express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο