Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Α. Λοβέρδος: Οι επικουρικές συντάξεις πρέπει να μειωθούν

"Δεν προέκυψε στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου ότι ο κ. Παπανδρέου θα είναι υποψήφιος , αλλά το αντίθετο", δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, σήμερα το πρωί.

Επέμεινε δε στη στάση του να μη μιλά για τις εσωκομματικές διαδικασίες και τις φιλοδοξίες του, την ώρα, που, όπως ανέφερε, η χώρα έχει να αντιμετωπίσει κρίσιμα θέματα.

Ο κ. Λοβέρδος τάχθηκε εναντίον της περικοπής και της κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, λέγοντας ότι "και οι εργαζόμενοι και η αγορά έχουν ανάγκη αυτά τα χρήματα".

Τόνισε, όμως, ότι είναι ανάγκη να μειωθούν οι εισφορές και φάνηκε να συμφωνεί με το πάγωμα των ωριμάνσεων. Σημείωσε ότι δεν υπάρχει ρητή αναφορά της Τρόικας για κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από τον υπουργό Εργασίας.

Ωστόσο , είπε ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, τότε, για λόγους δημοσίου συμφέροντος, η κυβέρνηση μπορεί να φέρει πράξη νομοθετικού περιεχομένου , κίνηση που τη χαρακτήρισε "οριακή και κατ' εξαίρεση".

Πάντως,τόνισε, πως οι επικουρικές συντάξεις θα πρέπει να μειωθούν, καθώς σε πολλά ταμεία υπάρχει πρόβλημα.

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο