Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Aνεστάλη η δυνατότητα υποβολής Α.Π.Δ. μέσω διαδικτύου, για τις κοινές επιχειρήσεις οι οποίες δεν υπέβαλαν Δηλώσεις για τρία (3) συνεχόμενα τρίμηνα.


Αθήνα 16/1/2012
Αριθμ. Πρωτ.
Γ99/1/13

Με απόφασή του το ΙΚΑ γνωσστοποιεί την αναστολή της δυνατότητας υποβολής Α.Π.Δ. μέσω διαδικτύου, για τις κοινές επιχειρήσεις οι οποίες δεν υπέβαλαν Δηλώσεις για τρία (3) συνεχόμενα τρίμηνα.
Λόγω του ότι είχε  διαπιστωθεί ότι σε πολλές περιπτώσεις υποβάλλονται μέσω διαδικτύου Α.Π.Δ. που αφορούν επιχειρήσεις οι οποίες, είτε έχουν διακόψει για μεγάλο χρονικό διάστημα την απασχόληση προσωπικού τους, είτε έχουν
διακόψει οριστικά την λειτουργία τους και δεν έχουν ενημερώσει τα αρμόδια υποκ. του ΙΚΑ.

Οι υποβολές αυτές πραγματοποιούνται εν αγνοία του υπευθύνου ή των υπευθύνων της επιχείρησης από άτομα στην κατοχή των οποίων περιήλθαν οι κωδικοί πρόσβασης της επιχείρησης στο διαδίκτυο, ενώ τα ασφαλιστικά στοιχεία που δηλώνονται στις εν λόγω Α.Π.Δ. είναι προφανώς εικονικά.

Προκειμένου οι εν λόγω εργοδότες να έχουν δυνατότητα υποβολής Α.Π.Δ., θα πρέπει αυτές να κατατεθούν με μαγνητικό μέσο στο αρμόδιο Υποκατάστημα Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ. της έδρας του εργοδότη.

Επίσης  θα συνυποβάλλονται, αναλυτική εκτύπωση του περιεχομένου της Α.Π.Δ. καθώς και αντίγραφα στοιχείων από τα οποία αποδεικνύεται η έναρξη απασχόλησης (κάρτες πρόσληψης, εκκαθαριστικά σημειώματα αποδοχών, συμβάσεις εργασίας, θεωρημένη κατάσταση προσωπικού κ.α.).

Επίσης σύμφωνα με την εγκύκλιο, στις περιπτώσεις που οι Α.Π.Δ. δεν υποβάλλονται από τον ίδιο τον εργοδότη αλλά από εξουσιοδοτημένα πρόσωπα (π.χ. λογιστές), θα πρέπει να ελέγχεται επισταμένως το νόμιμο της εξουσιοδότησης η οποία θα πρέπει να είναι πρόσφατη, να έχει θεωρηθεί για το γνήσιο της υπογραφής, να αναγράφονται σ` αυτή τα πλήρη στοιχεία
(ονοματεπώνυμο, αριθ ταυτότητας, ΑΦΜ) καθώς και η ιδιότητα ή η σχέση με την επιχείρηση εξουσιοδοτούντος και εξουσιοδοτούμενου.

Περισσότερα στην σχετική απόφαση :

Σχετική απόφαση

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο