Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Παρουσίαση - σχέδιο νόμου «Βελτίωση Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος – Νέα Εταιρική Μορφή – Σήματα Προϊόντων και Υπηρεσιών – Μεσίτες Ακινήτων – Ανάπτυξη του Θαλάσσιου Τουρισμού και άλλες διατάξεις»

Δήλωση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, για το σχέδιο νόμου «Βελτίωση Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος – Νέα Εταιρική Μορφή – Σήματα Προϊόντων και Υπηρεσιών – Μεσίτες Ακινήτων – Ανάπτυξη του Θαλάσσιου Τουρισμού και άλλες διατάξεις»

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, παρουσίασε σήμερα, Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου, στο Υπουργικό Συμβούλιο στο σχέδιο νόμου «Βελτίωση Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος – Νέα Εταιρική Μορφή – Σήματα Προϊόντων και Υπηρεσιών – Μεσίτες Ακινήτων – Ανάπτυξη του Θαλάσσιου Τουρισμού και άλλες διατάξεις».

Για το σχέδιο νόμου ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η δημιουργία ενός περιβάλλοντος φιλικού στην επιχειρηματικότητα και τις νέες και υγιείς επενδύσεις, αποτελεί όρο και προϋπόθεση για την επιβίωση της ελληνικής επιχειρηματικότητας, της ελληνικής οικονομίας.

Για μας, για το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα. Με τις ρυθμίσεις των δύο τελευταίων χρόνων, η χώρα μας ήδη παρουσιάζει για πρώτη φορά στα τελευταία χρόνια, μια σαφή βελτίωση στους διεθνείς δείκτες που μετρούν το επιχειρηματικό περιβάλλον. Δεν σταματάμε εδώ. Απαιτούνται ακόμα πιο γενναία και αποφασιστικά μέτρα, αλλά κυρίως συντονισμός και συνεργασία ολόκληρης της διοίκησης, να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεών μας.

Ένα τέτοιο βήμα, μια τέτοια μεγάλη τομή είναι η πρωτοβουλία μας για μια «Φιλική Ελλάδα στις επιχειρήσεις». η Ελλάδα χαράζει και σκοπεύει να ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια ένα δρόμο μεταρρυθμίσεων προς όφελος ενός βιώσιμου και σταθερού επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Με την πλήρη και οριστική άρση του καμποτάζ για την ενίσχυση της κρουαζιέρας, με τη σύσταση ενός σύγχρονου ΚΕΠ αδειοδοτήσεων για όλες τις μεσαίες και μεγάλες επενδύσεις, με τη δημιουργία ενός νέου ευέλικτου τύπου εταιρίας για την στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας και με την επιτάχυνση των μεγάλων αναπτυξιακών επιλογών της χώρας μέσω της δραστικής μείωσης της γραφειοκρατίας π.χ. στις αρχαιολογικές εργασίες».

Δείτε:

Σχέδιο Νόμου

Αιτιολογική Έκθεση

Ενημερωτικό Σημείωμα

Πίνακας Περιεχομένων

Διευκρίνιση σχετικά με το ΑΡΘΡΟ 41 – ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΖΩΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο