Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Παπαδήμος: Καλύτερα λιγότερες αποδοχές παρά περισσότεροι άνεργοι.

Ο κ. Παπαδήμος απάντησε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει και δεν μπορεί να πάρει θέση όσο ο διάλογος των κοινωνικών φορέων είναι σε εξέλιξη, και συμπλήρωσε πως δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις

«Είναι προτιμότερο να υπάρχουν ανοιχτές επιχειρήσεις με λίγο χαμηλότερες αποδοχές, αντί κλειστές επιχείρησεις και περισσότεροι άνεργοι», σημείωσε ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα σχετικά με την υπό συζήτηση μείωση του μισθολογικού κόστους.

Οσον αφορά στο εάν πρόκειται να προχωρήσει σε νομοθετική παρέμβαση για τη μείωση των μισθών σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ των εργοδοτών και της ΓΣΕΕ ο κ. Παπαδήμος απάντησε ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει και δεν μπορεί να πάρει θέση όσο ο διάλογος των κοινωνικών φορέων είναι σε εξέλιξη, και συμπλήρωσε πως δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις.

Οπως είπε, οι τελικές θέσεις θα ληφθούν βάσει των αποτελεσμάτων του διαλόγου και με γνώμονα την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και την προστασία των αδύναμων.

«Καταβάλλουμε όλες τις δυνατές προσπάθειες για να αποφύγουμε μια τέτοια εξέλιξη», πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός και σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει πού υπάρχουν περιθώρια για προσαρμογές. Ανέφερε πάντως ότι είναι σαφές ότι για τους χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους ότι τα περιθώρια είναι πολύ περιορισμένα.

Εξάλλου, ο κ. Παπαδήμος υπογράμμισε με νόημα ότι οι άνεργοι δεν λαμβάνουν 13ο και 14ο μισθό και πως «πρέπει να νοιαστούμε και για αυτούς».

Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι η ανταγωνιστικότητα δεν επηρεάζεται μόνο από το μισθολογικό κόστος. «Εξαρτάται», πρόσθεσε, «και από το μη μισθολογικό κόστος παραγωγής, εξαρτάται από τα εμπόδια που βάζει η γραφειοκρατία στην επιχειρηματικότητα και από την ποιότητα των προϊόντων που παράγονται».

Στο σημείο αυτό ανέφερε ότι προωθείται μια σειρά διαθρωτικών αλλαγών και έφερε ως παράδειγμα το σχέδιο νόμου για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.


Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description broster | Ιανουαρίου 13, 2012 6:18 μ.μ. | Reply
Κατά τα λοιπά ο κ.Παπαδήμος έχει τη συμοαράσταση του Ελληνικού λαού κατά 80% με βάση τις αντικειμενικές δημοσκοπήσεις ......
Άθλιο υποκείμενο και βρωμερός άνθρωπος . Οι ζωές των ανθρώπων δεν είναι μετρήσιμες και δεν μπαίνουν σε κανένα ισοζύγιο αχυράνθρωπε .......
image description gkazan | Ιανουαρίου 14, 2012 8:59 π.μ. | Reply
Η μόνη μέθοδος ανάκρισης που αξίζει σε περίπου 5-6 χιλιάδες άτομων, κατ'ευθείαν υπεύθυνων για το ξεπούλημα και την προδοσία της χώρας μας ( όλοι οι πολιτικοί, μεγαλοεπιχειρηματίες, συνδικαλιστικά στελέχη κ.α.) είναι το δίπτυχο βαριοπούλα-σκουριασμένα ξυραφάκια BIC (επιμένων ελληνικά).... Να δούμε τότε πόσο γρήγορα θα καρφώσουν ο ένας τον άλλον και πότε θα μάθουμε όλους τους λογαριασμούς με τα δισεκατομμύρια τους στο εξωτερικό.. Παρ'ότι τους αντιπαθώ σαν ηγεσία, ένας αμερικανός πρώην πρόεδρος, προ 200+ ετών, ανέφερε "The tree of liberty must from time to time be refreshed with the blood of patriots and tyrants".... Και εμείς έχουμε μόνο τυράννους (όχι "τυράννους" όπως στην Αρχαία Ελλάδα, που εν πολλόις βοήθησαν τις πόλεις τους).
image description theopan | Ιανουαρίου 14, 2012 7:15 μ.μ. | Reply
Αυτό το λες εσύ Παπαδήμε που το βλέπεις "αφ'υψηλού" το θέμα και δε ρώτησες κανέναν! Αν δεν ήσουν ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ και έκανες το ΚΑΘΗΚΟΝ σου προς την πατρίδα, αντί να δρας ως εντεταλμένος (για να μην πω τίποτα βαρύτερο) των δανειστών, θα φρόντιζες να δώσεις λύση και στα 2 και όχι να θέτεις ψευτοδιλήμματα. Να σε χαίρονται όσοι σε υποστήριξαν και "πανηγύριζαν"! Συνέχισε και θα έχεις και εσύ την τύχη των υπολοίπων. Δεν πρόκειται να σε σώσει το ότι δεν είσαι "πολιτικό πρόσωπο".
image description trapezokomos | Ιανουαρίου 16, 2012 1:27 μ.μ. | Reply
τα πονηρά διλλήματα δυστυχώς πιάνουν και έτσι οι 80 και 90% συμπαράσταση είναι κάτι λογικό..και το στεναχωρο είναι ότι εμείς οι Ελληνες ακόμη δεν έχουμε αλλάξει νοοτροπία και μηδενίζουμε το κοντέρ αμαρτημάτων στους άλλους πολύ εύκολα...λέμε πως έρχονται εκλογές και τα 2 δυο μεγάλα κόμματα ούτε αθροιστικά δεν βγάζουν αυτοδυναμία...και ερωτώ ..όταν κατά το παρελθόν 2 κόμματα έχουν κατακλέψει,κατακρεουργήσει,έχουν βρεθει αντιμέτωπα με εθνική προδοσία κτλ πως ακόμα ΕΧΟΥΝ ΠΟΣΟΣΤΑ?σε ποιά ορθως σκεπτόμενη χώρα έστω και ένα άτομο θα εμπιστευόταν το μέλλον του και των παιδιών του σε έναν που εχει αποδείξει ότι όχι μόνο δεν μπορεί αλλά έχει και δόλια συμφέροντα να μην το κάνει;
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο