Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στις 29 Μάρτη 2006, πραγματοποιήθηκε - με πρωτοβουλία του Σ.Ε.Β. -συνάντηση εκπροσώπων της Π.Ο.Λ. και του Σ.Ε.Β. στα γραφεία τους για τη Συλλογική Σύμβαση των Λογιστών του 2006.....

Κάνιγγος 27,  Τηλ. (210) 38 10 081 - 38 02 923,  ΦΑΞ  38 01 227, 106 82  - ΑΘΗΝΑ

Web site: www.pol.org.gr  E_mail: [email protected]

 

ΣΤΙΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ  ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

Στις 29 Μάρτη 2006, πραγματοποιήθηκε - με πρωτοβουλία του Σ.Ε.Β.  -συνάντηση εκπροσώπων της Π.Ο.Λ. και του Σ.Ε.Β. στα γραφεία τους για τη Συλλογική Σύμβαση των Λογιστών του 2006.

Ο εκπρόσωπος του Σ.Ε.Β. μετέφερε τη θέση του Δ.Σ. του Σ.Ε.Β., ότι θα πρέπει οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις να λαμβάνουν υπόψη τους, τα αποτελέσματα εκμετάλλευσης του κάθε κλάδου και στάθηκε ειδικά στις ζημιογόνες επιχειρήσεις, όπου στη ζημία θα πρέπει να συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι.

Η αντιπροσωπεία της Π.Ο.Λ. ζήτησε να γίνει δεκτό το σχέδιο Συλλογικής Σύμβασης της Π.Ο.Λ. στο σύνολό του και απέρριψε κατηγορηματικά τη θέση του Σ.Ε.Β. που επιχειρεί να κρατήσει - με άλλοθι τις ζημιογόνες επιχειρήσεις – καθηλωμένους τους πενιχρούς μισθούς των εργαζομένων.

Ανάλογη προκλητική στάση τήρησε ο Σ.Ε.Β. και γενικά η εργοδοτική πλευρά κατά τη χθεσινή (30.3.2006) διαπραγμάτευση για την Εθνική Συλλογική Σύμβαση, όπου ο Σ.Ε.Β. πρότεινε αυξήσεις 5% από 1.9.2006.

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ από την πλευρά της συνέχισε την τακτική των εκπτώσεων, φτάνοντας στο 5,8% αύξηση για το 2006.

Μπροστά σ’ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση, η μόνη διέξοδος για την εργατική τάξη, είναι ο δρόμος της κλιμάκωσης του αγώνα με πανεργατική απεργία στις 13 Απρίλη.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Λ. καλεί όλος τους Λογιστές και τις Λογίστριες του Λεκανοπεδίου, να κάνουν δική τους υπόθεση τη διεκδίκηση των συλλογικών συμβάσεων και να δώσουν μαζικά το παρόν τους τη Δευτέρα 3 Απρίλη στις 3.00 μ.μ. στην Πλατεία Μητροπόλεως, μπροστά από τα γραφεία της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου, όπου θα γίνει η νέα συνάντηση ΓΣΕΕ και εργοδοτών.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

      Ο Πρόεδρος                                                                                    Ο Αν. Γενικός Γραμματέας

Δημήτρης Βαρελάς                                                                                   Παύλος Αποστόλου
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο