Ειδήσεις Ανακοινώσεις ΥΠ.ΟΙΚ. - ΙΚΑ - ΟΑΕΔ
Αλλες ειδήσεις

Σύντομες οδηγίες για την ηλεκτρονική υποβολή γνωστοποιήσεων του Κ.Β.Σ. από την Γ.Γ.Π.Σ.

- Κωδικός γνωστοποίησης 6 (Ενημέρωση μηχανογραφικών βιβλίων σε άλλο τόπο)

Η γνωστοποίηση αυτή υποβάλλεται για τα βιβλία της έδρας ή του υποκαταστήματος, όταν τηρούνται μηχανογραφικά.
Ως τόπος ενημέρωσης είναι δυνατόν να οριστεί:
α) ο λογιστής, οπότε συμπληρώνονται τα στοιχεία του λογιστή και αν ο τόπος ενημέρωσης είναι η έδρα του λογιστή ή το υποκατάστημα του ή
β) άλλη εγκατάσταση της επιχείρησης, ορίζοντας ποια είναι αυτή η εγκατάσταση.

- Κωδικός γνωστοποίησης 16 ( Έκδοση αθεώρητων στοιχείων από παραδρομή πριν τον έλεγχο)

Η γνωστοποίηση υποβάλλεται για λογαριασμό της έδρας ή της εγκατάστασης από τον επιτηδευματία και περιγράφεται το είδος του στοιχείου, η σειρά (αν δεν υπάρχει σειρά το πεδίο μένει κενό), το χρονικό διάστημα που αφορά και η αρίθμηση του στοιχείου.
Δεν υποβάλλεται γνωστοποίηση στη περίπτωση που το περιστατικό έχει ήδη διαπιστωθεί από κάποιον έλεγχο.

- Κωδικός γνωστοποίησης 127 (Χρησιμοποίηση συγχρόνως περισσότερων σειρών για κάθε είδος στοιχείου)

Με τη γνωστοποίηση αυτή δηλώνεται η έκδοση φορολογικών στοιχείων σε σειρές (π.χ. σειρά Α ή σειρά Γ) ανεξάρτητα του τρόπου έκδοσης αυτών (χειρόγραφα ή μηχανογραφικά).

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:
Η παραπάνω γνωστοποίηση δεν υποκαθιστά την υποχρέωση υποβολής καταστάσεων αθεώρητων φορολογικών στοιχείων βάση των ΠΟΛ.1082/2.6.2003 ή ΠΟΛ.1083/2.6.2003 η οποία υποβάλλεται υποχρεωτικά στη Δ.Ο.Υ. στις περιπτώσεις που αυτό απαιτείται.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο