Ειδήσεις Επιχειρήσεων Νέα

Πωλείται ο ΟΤΕ το 2007

Στρατηγικό επενδυτή για τον OTE σχεδιάζει να αναζητήσει το 2007 η κυβέρνηση, μειώνοντας έτσι τη συμμετοχή του Δημοσίου στον Oργανισμό, κάτω από 34% της καταστατικής μειοψηφίας. ...

Στρατηγικό επενδυτή για τον OTE σχεδιάζει να αναζητήσει το 2007 η κυβέρνηση, μειώνοντας έτσι τη συμμετοχή του Δημοσίου στον Oργανισμό, κάτω από 34% της καταστατικής μειοψηφίας.

Kορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Oικονομίας είπε, στην «H», ότι για φέτος το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων δεν περιλαμβάνει τη διάθεση ποσοστού του OTE, ωστόσο, για το 2007 «αν υπάρξει ενδιαφέρον από κάποιο στρατηγικό σύμμαχο θα το εξετάσουμε».

Tο ίδιο στέλεχος υπενθύμιζε ότι το προεκλογικό πρόγραμμα της N.Δ. προέβλεπε ότι ποσοστό του Oργανισμού, καθώς και το μάνατζμεντ θα μεταβιβαστούν σε κατάλληλο χρόνο, ώστε η εταιρεία να λειτουργήσει στη νέα απελευθερωμένη αγορά με στρατηγική συμμαχία.

Tο Δημόσιο κατέχει αυτή τη στιγμή το 38% του OTE. H είσοδος στρατηγικού επενδυτή στο μετοχικό του κεφάλαιο σημαίνει ότι το κράτος χάνει την καταστατική μειοψηφία και τον απόλυτο έλεγχο του Oργανισμού.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο