Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Διαρροή καταθέσεων 3,5 δισ. το Νοέμβριο 2011.

Διαρροή καταθέσεων 3,5 δισ. το Νοέμβριο 2011.            

Συνεχίστηκε και το Νοέμβριο η εκροή καταθέσεων. Η εξομάλυνση της πολιτικής κατάστασης της χώρας μετά την ορκωμοσία της νέας Κυβέρνησης Παπαδήμου (στις 11 Νοεμβρίου) όπως δείχνουν στα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος δεν στάθηκε ικανή να ανακόψει το κύμα φυγής των καταθέσεων από τις τράπεζες. Έτσι το μήνα αυτό το συνολικό απόθεμα των καταθέσεων που διατηρούν στις ελληνικές τράπεζες επιχειρήσεις και νοικοκυριά μειώθηκε περαιτέρω κατά 3,5 δισ. ευρώ με αποτέλεσμα να διαμορφωθεί στα 172,9 δισ. ευρώ από 176,4 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα.

Συνολικά από την αρχή του χρόνου οι τράπεζες έχουν χάσει καταθέσεις ύψους 36,7 δισ. ευρώ, επιτείνοντας έτσι το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της υποβάθμισης της πιστοληπτικής ικανότητας της  
Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description internet | Ιανουαρίου 11, 2012 7:56 μ.μ. | Reply
Πολλοι εξυπνοι στην εξπρες. Το οτι δηλαδη εγιναν οι αναλυψεις για να πληρωθουν τα χαρατσια και να φανε οι ανεργοι που ειχαν 5 ευρω στην ακρη δεν το σκεφτηκε κανεις;; Ετσι θα ερθει η αναπτυξη!
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο