Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Σημείο ισορροπίας ως προς το μέσο κόστος εργασίας καλούνται να αναζητήσουν εργοδότες και συνδικάτα.

Σημείο ισορροπίας ως προς το μέσο κόστος εργασίας καλούνται να αναζητήσούν εργοδότες και συνδικάτα.

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ έκκληση συμμετοχής στον διάλογο απηύθυνε προς τη ΓΣΕΕ χθες ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, προκειμένου -όπως είπε– «να βρεθεί ένα σημείο ισορροπίας στο μέσο κόστος εργασίας για να κρατήσουμε ζωντανές τις επιχειρήσεις, να σώσουμε δουλειές και να δώσουμε δουλειές». Χθες στα γραφεία του ΣΕΒ πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση εργασίας με τους προέδρους της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη, της ΓΣΕΒΕΕ Δημήτρη Ασημακόπουλο και του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη, προκειμένου να βρεθεί κοινή πρόταση για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που ζητεί η τρόικα. Ο κ. Δασκαλόπουλος δήλωσε: «Θέλουμε να διασώσουμε και όχι να κατεδαφίσουμε τα εργασιακά κεκτημένα των τελευταίων δεκαετιών. Περιμένουμε τη ΓΣΕΕ στο τραπέζι του κοινωνικού διαλόγου για να αποδείξουμε ότι μπορούμε μόνοι μας – αντί να περιμένουμε παθητικά να μας επιβληθούν απ'Α έξω αποφάσεις. Οι συνδικαλιστές γνωρίζουν ότι έχουμε κοινά συμφέροντα, ότι ευθύνη μας σήμερα είναι να βρούμε ένα νέο σημείο ισορροπίας στο μέσο κόστος εργασίας για να κρατήσουμε ζωντανές τις επιχειρήσεις, να σώσουμε δουλειές και να δώσουμε δουλειές. Αυτό νομίζω προσδοκούν και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι».

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι εργοδοτικές οργανώσεις συμφωνούν για ένα τριετές «πάγωμα» των αυτόματων ωριμάσεων λόγω συμπλήρωσης πολυετιών, καθώς και για την αναστολή της καταβολής της αύξησης που προβλέπει η ΕΓΣΣΕ στα κατώτατα όρια των μισθών και των ημερομισθίων.

Ακόμη αναμένεται να ζητήσουν από τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργο Κουτρουμάνη μείωση 10% των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και φορολογικές ελαφρύνσεις για τις συνεπείς επιχειρήσεις.
Ειδικότερα, η μείωση αυτή θα αφορά εργοδότες που πληρώνουν εμπρόθεσμα τις ασφαλιστικές εισφορές, προκειμένου να αποτελέσει και ένα κίνητρο προς τις επιχειρήσεις να καταβάλλουν τις εισφορές στην ώρα τους για να μην καταρρεύσουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Σήμερα το ύψος των ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών και ασφαλισμένων ανέρχεται στο 44,5% του μισθού και αναμένεται να φτάσει με τη νέα μείωση στο 34,5%. Με αυτόν τον τρόπο η ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας θεωρεί ότι οι επιχειρηματίες θα πεισθούν να καταβάλλουν εισφορές και ότι θα περιοριστούν η εισφοροδιαφυγή και η εισφοροαποφυγή.

Αύριο ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος συγκαλεί την ολομέλεια της διοίκησης της Συνομοσπονδίας όπου θα επαναβεβαιωθεί η αντίθεση όλων των συνδικαλιστικών παρατάξεων σε οποιαδήποτε παρέμβαση στους όρους της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
 
Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο