Νέο τελεσίγραφο από Μέρκελ-Σαρκοζί στην Ελλάδα.

Οικονομικές Ειδήσεις

10 Ιανουάριος 2012
Taxheaven.gr

«Αν δεν υπάρξει συμφωνία, δεν έχει άλλη δόση».

Δεν πρόκειται να δοθεί η επόμενη δόση στην Ελλάδα αν δεν υπάρξει ραγδαία πρόοδος στο δεύτερο πακέτο βοήθειας, συμπεριλαμβανομένης της εθελοντικής αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους που κατέχουν ιδιώτες, προειδοποίησε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντησή της στο Βερολίνο με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Παρόλα αυτά, επανέλαβε ότι «θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ», ενώ κορυφαίο θέμα, όπως αναμενόταν, υπήρξε και το θέμα της επιβολής φόρου χρηματοοικονομικών συναλλαγών.

«Επί της αρχής» έγιναν οι συζητήσεις με το Βερολίνο για την επιβολή του φόρου, σύμφωνα με το Ν. Σαρκοζί, ενώ η Α. Μέρκελ τηρεί τις σχετικές αποστάσεις, δηλώνοντας ότι μπορεί να «φανταστεί ένα τέτοιο φόρο μόνο συνολικά σε επίπεδο Ευρώπης».

Οι δυο ηγέτες τόνισαν την κοινή τους δέσμευση για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και την ενίσχυση της ανάπτυξης. Ο Γάλλος Πρόεδρος παραδέχτηκε, πάντως, ότι στην Ευρωζώνη «η κατάσταση είναι πιο τεταμένη παρά ποτέ».

Αναφορικά με την αλλαγή των ευρωπαϊκών συνθηκών που συμφωνήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου, Μέρκελ και Σαρκοζί δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να είναι έτοιμη προς υπογραφή μέχρι το Μάρτιο.

Σύμφωνα με την Καγκελάριο, οι αποφάσεις για το επόμενο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα θα είναι στην κορυφή της ατζέντας των αυριανών συνομιλιών της κ. Μέρκελ με την Κριστίν Λαγκάρντ.

Πηγή Newsbeast.gr