Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέο τελεσίγραφο από Μέρκελ-Σαρκοζί στην Ελλάδα.

«Αν δεν υπάρξει συμφωνία, δεν έχει άλλη δόση».

Δεν πρόκειται να δοθεί η επόμενη δόση στην Ελλάδα αν δεν υπάρξει ραγδαία πρόοδος στο δεύτερο πακέτο βοήθειας, συμπεριλαμβανομένης της εθελοντικής αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους που κατέχουν ιδιώτες, προειδοποίησε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, μετά τη συνάντησή της στο Βερολίνο με τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.

Παρόλα αυτά, επανέλαβε ότι «θέλουμε η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ», ενώ κορυφαίο θέμα, όπως αναμενόταν, υπήρξε και το θέμα της επιβολής φόρου χρηματοοικονομικών συναλλαγών.

«Επί της αρχής» έγιναν οι συζητήσεις με το Βερολίνο για την επιβολή του φόρου, σύμφωνα με το Ν. Σαρκοζί, ενώ η Α. Μέρκελ τηρεί τις σχετικές αποστάσεις, δηλώνοντας ότι μπορεί να «φανταστεί ένα τέτοιο φόρο μόνο συνολικά σε επίπεδο Ευρώπης».

Οι δυο ηγέτες τόνισαν την κοινή τους δέσμευση για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους και την ενίσχυση της ανάπτυξης. Ο Γάλλος Πρόεδρος παραδέχτηκε, πάντως, ότι στην Ευρωζώνη «η κατάσταση είναι πιο τεταμένη παρά ποτέ».

Αναφορικά με την αλλαγή των ευρωπαϊκών συνθηκών που συμφωνήθηκε στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου, Μέρκελ και Σαρκοζί δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να είναι έτοιμη προς υπογραφή μέχρι το Μάρτιο.

Σύμφωνα με την Καγκελάριο, οι αποφάσεις για το επόμενο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα θα είναι στην κορυφή της ατζέντας των αυριανών συνομιλιών της κ. Μέρκελ με την Κριστίν Λαγκάρντ.

Πηγή Newsbeast.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο