Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ετοιμάζονται χειροπέδες για παράνομες επιστροφές ΦΠΑ 10 εκατ. ευρώ.

Σε καλλιέργειες ...πλαστών και εικονικών τιμολογίων είχαν στραφεί αγρότες της Βοιωτίας και καρπώνονταν παράνομες επιστροφές Φ.Π.Α.

Ετοιμάζονται χειροπέδες για παράνομες επιστροφές ΦΠΑ 10 εκατ. ευρώ.

Σε καλλιέργειες ...πλαστών και εικονικών τιμολογίων είχαν στραφεί αγρότες της Βοιωτίας και καρπώνονταν παράνομες επιστροφές Φ.Π.Α.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά από ελέγχους του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος προέκυψε ότι στο χωριό Άρμα Θηβών αγρότες εξασφάλισαν με παράνομο τρόπο επιστροφές Φ.Π.Α “μαμούθ” οι οποίες υπολογίζονται στα 10 εκατ. ευρώ.

Μάλιστα μόνο ένας εκ των εμπλεκομένων αγροτών εμφάνισε επιστροφές άνω των 5,6 εκατ. ευρώ.

Όπως τόνισε μιλώντας στο “Έθνος” υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΔΟΕ πρόκειται για μία υπόθεση η οποία έχει τεθεί στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών αρχών από το καλοκαίρι του 2011 .

Προσέθεσε ότι επί της ουσίας πρόκειται για μία βιομηχανία παραγωγής πλαστών και εικονικών τιμολογίων διακίνησης αγροτικών προϊόντων και πλέον οι σχετικές εκθέσεις του Σώματος αποστέλλονται στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές για να ασκηθούν διώξεις. Και φυσικά θα κληθούν να επιστρέψουν τα χρήματα που έλαβαν με την μορφή επιστροφής Φ.Π.Α.

Πιο αναλυτικά κατά τις ίδιες πληροφορίες αγρότες από την συγκεκριμένη κοινότητα οι οποίοι διαθέτουν θερμοκήπια είχαν έλθει σε συμφωνία χονδρεμπόρους από την Αθήνα δημιουργώντας ένα δίκτυο έκδοσης πλαστών και εικονικών τιμολογίων για δήθεν αγοραπωλησίες μεγάλων ποσοτήτων αγροτικών προϊόντων.

Έτσι εξασφάλιζαν επιστροφές Φ.Π.Α.

Σταδιακά εμφάνιζαν όλο και περισσότερες συναλλαγές και βέβαια καρπώνονταν υψηλότερες επιστροφές γεγονός που προκάλεσε υποψίες στις φορολογικές αρχές και ξεκίνησε ο έλεγχος.

Λόγω της πληθώρας των παραστατικών τα οποία στην μεγάλη τους πλειοψηφία ήταν εικονικά η έρευνα κράτησε πολλούς μήνες και με την ολοκλήρωση της στο ΣΔΟΕ εκτιμούν ότι οι παράνομες επιστροφές Φ.Π.Α προσεγγίζουν τα 10 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα στην παρούσα φάση το ΣΔΟΕ και τα Περιφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα με βάση το επιχειρησιακό πλάνο του υπουργείου Οικονομικών προχωρούν σε μεγαλύτερο αριθμό και περισσότερο στοχευμένους προσωρινούς ελέγχους Φ.Π.Α.

Έτσι η ομάδα έργου του υπουργείου για τον έλεγχο της φορολογικής συμμόρφωσης έχει ήδη στοχεύσει σε όσους υπόχρεους Φ.Π.Α παραλείπουν να υποβάλλουν τις προβλεπόμενες δηλώσεις και έχει ετοιμάσει τον κατάλογο των ελεγκτέων περιπτώσεων με βάσει τα απολογιστικά στοιχεία του 2011.

Η επιτάχυνση και η αποτελεσματικότερη διεξαγωγή των προσωρινών ελέγχων υποστηρίζχται και από το ηλεκτρονικό σύστημα Elenxis που βρίσκεται ήδη σε πιλοτική λειτουργία και η χρήση τους θα γενικευθεί εντός του τρέχοντος έτους.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description gkazan | Ιανουαρίου 10, 2012 11:37 π.μ. | Reply
Ο/οι εφοριακός/οι που ενέκριναν τις επιστροφές αυτές, πόσα "έπιασαν" για να τις δώσουν; Γιατί να μην ξεχνάμε ότι είναι 3 που τα "πιάνουν" σε ελέγχους: Προϊστάμενος εφορίας-Προϊστάμενος ελέγχου-ελεγκτές... Και μην πει κανείς ότι τα ακούει αυτά πρώτη φορά και ότι πέφτει από τα σύννεφα. Χρόνια τώρα στην μοναδική στο είδος της Δ.Ο.Υ. στην Ελλάδα (την γνωστή στην έδρα των γαύρων), το 10% επιστροφής ΦΠΑ, πάει πάντοτε υπέρ πίστεως αλλά ουχί πατρίδος... Ποιός δεν έχει ακούσει ότι στις εποχές των παχαίων αγελάδων, η θέση του Διευθυντή στην ΦΑΕΕ φημολογείτο οτι κόστιζε μισό μύριο ευρώ.... Πως θα έβγαζε άραγε κανείς τόσο "αέρα";;;;
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο