Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Νέα ευνοϊκή ρύθμιση για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία.

Νέα ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, συμεριλαμβανομένων και των χρεών που έχουν δημιουργηθεί μέσα στο 2011, νομοθετεί η κυβέρνηση Παπαδήμου επαναφέροντας ως «αντίβαρο», την προσωποκράτηση για όσους χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ και δεν τα... ρυθμίζουν.
 
Η νομοθετική ρύθμιση που έχει ετοιμάσει ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, η οποία, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Η», θα συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών- δίνει νέα ευκαιρία σε όσους έχουν χρέη από εισφορές σε όλα ανεξαιρέτως τα ασφαλιστικά ταμεία να τα κεφαλαιοποιήσουν και να αρχίσουν να καταβάλουν σταδιακά ένα μέρος από αυτά (θα πληρώνουν το 20% των μηνιαίων εισφορών έναντι της συσσωρευμένης οφειλής) γλιτώνοντας το 80% των προσαυξήσεων και των πρόσθετων τελών (αντί του 60% που προέβλεπε η προηγούμενη ρύθμιση).
 
Με βάση το τελικό σχέδιο, σε ρύθμιση θα μπορούν να μπουν και οι οφειλές του 2011. Το συνολικό χρέος θα κεφαλαιοποιείται και με την υποβολή αίτησης οι οφειλέτες που καταβάλλουν κανονικά τις τρέχουσες εισφορές του 2012, θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να πληρώνουν μικρές δόσεις με την έκπτωση του 80% στα πρόσθετα τέλη και τις προσαυξήσεις.
 
Προκειμένου να υπάρξει προοπτική αποπληρωμής των συσσωρευμένων χρεών προς τα ταμεία (περί τα 11 δισ. ευρώ) η ίδια ρύθμιση θα προβλέπει την προσωποκράτηση για όσους χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ και δεν τα ρυθμίζουν.
 
 
 
Πηγή : Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο