Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εξόφληση χρεών προς το Δημόσιο με σπίτια, αυτοκίνητα και μετοχές.

Η ρύθμιση αυτή εντάσσεται στο πλέγμα μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση ώστε να αυξηθεί ο ρυθμός εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο σε μια χρονιά εξαιρετικά κρίσιμη για τα δημόσια οικονομικά

Εξόφληση ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο με μεταβίβαση εμπράγματων δικαιωμάτων του οφειλέτη προβλέπει ρύθμιση που προωθεί άμεσα η κυβέρνηση στο πλαίσιο του νέου ευνοϊκότερου σχεδίου «τακτοποίησης» των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο που συνολικά αγγίζουν τα 42 δισ. ευρώ. Παράλληλα προωθείται η άμεση απελευθέρωση του κλάδου των φορτηγών καθώς και ρυθμίσεις για το άνοιγμα του επαγγέλματος των δικηγόρων, πιθανόν με την άρση περιορισμών για τη σύσταση δικηγορικών εταιριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πολυνομοσχέδιο «σκούπα» που συζητείται αύριο στο υπουργικό συμβούλιο, είναι πιθανόν να ενσωματώνεται ρύθμιση με την οποία, οι οφειλέτες που αδυνατούν να πληρώσουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο θα μπορούν να εξοφλήσουν μέρος αυτών, μεταφέροντας στο δημόσιο εμπράγματα δικαιώματα (πλήρη, ψιλή κυριότητα, επικαρπία) που έχουν σε ακίνητα αλλά και σε κινητά περιουσιακά στοιχεία (αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, μετοχές, κ.α.).

Η ρύθμιση αυτή εντάσσεται στο πλέγμα μέτρων που προωθεί η κυβέρνηση ώστε να αυξηθεί ο ρυθμός εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο σε μια χρονιά εξαιρετικά κρίσιμη για τα δημόσια οικονομικά.

Στα μέτρα που εξετάζονται περιλαμβάνονται επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες:

1. Η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε πολλές δόσεις που θα φτάνουν ή και θα ξεπερνούν τις 60, χωρίς να είναι αναγκαία προκαταβολή. Ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων θα προβλέπεται έκπτωση έως και 100% στις προσαυξήσεις που έχουν επιβληθεί λόγω εκπρόθεσμης πληρωμής οφειλών. Το ελάχιστο ποσό της μηνιαίας δόσης αναμένεται να μειωθεί από τα 500 στα 300 ευρώ.

2. Μπαίνει «φρένο» στην ακύρωση πράξεων διοικητικής εκτέλεσης, εάν ένα από τα χρέη κριθεί ως μη οφειλόμενο

3. Απλοποιούνται οι διαδικασίες για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς περιουσιακών στοιχείων

4. Βελτιώνονται οι διατάξεις για την επίλυση φορολογικών διαφορών από την αρμόδια επιτροπή.

Ειδικά όσον αφορά στους δήμους είναι πιθανόν να προωθηθεί διακανονισμός για την εξόφληση οφειλών των δήμων προς το δημόσιο με συμψηφισμό των πόρων που τους χορηγούνται από το Κράτος.

Παράλληλα, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προωθεί το ενιαίο σύστημα πληρωμών στο δημόσιο ενώ το υπουργείο Εσωτερικών θα ρυθμίσει τις διαδικασίες λήψης νέων δανείων των δήμων, ενώ θα προβλέπει και παράταση στην προθεσμία αποπληρωμής παλαιότερων δανείων.


Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description broster | Ιανουαρίου 4, 2012 11:43 π.μ. | Reply
Πάρτα όλα !!!! Δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο ........
image description rango | Ιανουαρίου 4, 2012 11:50 π.μ. | Reply
Στο δρόμο που χαραξαν οι τραπεζουλες...τα ακινητα τι θα τα κανουν ομως ειναι το θέμα?????
image description kaisaras | Ιανουαρίου 4, 2012 12:48 μ.μ. | Reply
Αμα θέλουν τις μετοχές στην τιμή που τις αγόρασα και όχι στην τρέχουσα, να τις πάρουν με τις ευχές μου.... αν τις θέλουν στην τρέχουσα θα τις πάρουν πάλι, με δώρο τις αιμοροιδες που εχω βγάλει όλο αυτό τον καιρό.
image description bkritsot | Ιανουαρίου 4, 2012 2:46 μ.μ. | Reply
ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΥΓΚΑΛΗΜΕΝΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΒΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ .. ΣΑΣ ΕΡΩΤΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ, ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΡΕΥΣΤΟΠΟΗΣΟΥΝ, ΣΕ ΤΙ ΤΙΜΗ ΘΑ ΤΑ ΕΚΤΙΜΗΣΟΥΝ ΠΡΟΣ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΧΡΕΩΝ; ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ ΥΠΟΥΛΗ, ΕΝΟΧΗ ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ, ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΗΣ...
ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ ; ΓΙΑ ΔΕΙΤΕ ΑΥΤΟ ΚΙ ΜΕΤΑ ΒΓΑΖΕΤΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ...

http://www.youtube.com/watch?v=eYRpY0AHEvM

ΑΛΛΑ ΔΗΤΕ ΤΟ ΟΛΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ, ΕΙΝΑΙ 2 ΜΕΡΗ...
image description AlanTrap | Ιανουαρίου 5, 2012 7:00 π.μ. | Reply
Χρυσά δόντια δέχονται ; Ουστ μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά !
image description san | Ιανουαρίου 5, 2012 12:56 μ.μ. | Reply
ΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΠΗΡΑΝ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ, ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο