Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Πρόταση ρύθμισης οφειλών προς τα φαρμακεία κατέθεσε η κυβέρνηση.

ΣΗΜΕΡΑ αναμένεται να αποφασίσουν οι φαρμακοποιοί και οι γιατροί εάν θα προχωρήσουν σε αναστολή της κινητοποίησής τους για τον ΕΟΠΥΥ (πίστωση) και να εκτιμήσουν ανάλογα με τα τοπικά προβλήματα τη στάση τους για τα υπόλοιπα ταμεία.

Χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση των φαρμακοποιών στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη και του υφυπουργού Υγείας Μιχάλη Τιμοσίδη, όπου ανακοινώθηκε η πρόθεση της κυβέρνησης για τμηματική εξόφληση των οφειλών έως το τέλος Μαρτίου.

Η κυβερνητική πλευρά έκανε στους εκπροσώπους του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) πρόταση, σύμφωνα με την οποία:

• Ημερομηνία εξόφλησης των οφειλόμενων του ΕΟΠΥΥ (200 εκατομμύρια ευρώ) ορίστηκε η 5η Ιανουαρίου.
• Η επόμενη πληρωμή θα γίνει στις 13 Φεβρουαρίου.
• Ο ΟΓΑ συμμετέχει από την 1η Φεβρουαρίου στον ΕΟΠΥΥ. Συνεπώς, οι συνταγές Ιανουαρίου θα κατατεθούν στον ΕΟΠΥΥ με ημερομηνία πληρωμής την 22α Ιανουαρίου.
• Στις 5 Ιανουαρίου θα γίνει συνάντηση εκπροσώπων των συναρμόδιων υπουργείων, φαρμακοποιών και εκπροσώπων των φαρμακευτικών εταιριών προκειμένου να ανοίξει η πίστωση.
Για τα παλαιά χρέη του ΟΠΑΔ το Υπουργείο Οικονομικών καταθέτει τις επόμενες ημέρες ρύθμιση, με την οποία αναλαμβάνει τα χρέη του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ προς τα φαρμακεία.
Οι όροι της συμφωνίας είναι οι εξής:
1. Μέρος των χρεών (περίπου 45 εκατομμύρια) θα πληρωθεί αμέσως, με την ψήφιση του νομοσχεδίου.
2. Το υπόλοιπο τμήμα θα πληρωθεί με την καταβολή της πρώτης δόσης της δανειακής σύμβασης και με απώτατο χρονικό σημείο την 30ή Μαρτίου.
3. Δεν θα γίνει εκκαθάριση συνταγών και έναντι αυτού θα γίνει κράτηση 3,5%.
4. Για την κράτηση θα εκδοθεί πιστωτικό τιμολόγιο ώστε να εκπέσει από την εφορία.


Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο