Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οικονομολόγων με τον ΓΓ του Υπουργείου Οικονομικών κ. Ιωάννη Καπελέρη

Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων
ΓΑΜΒΕΤΑ 4 ΑΘΗΝΑ
ΤΗ. 2103826627 FAX 2103626928
Email : [email protected]
Δελτίο Τύπου

Στις 29/12/2011 έγινε η  συνάντηση αντιπροσωπείας της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Οικονομολόγων με τον ΓΓ του Υπουργείου Οικονομικών κ. Ιωάννη Καπελέρη. Τα θέματα που  συζητήθηκαν αφορούσαν την άσκηση του επαγγέλματος του Λογιστή Φοροτεχνικού.

Η  συζήτηση επικεντρώθηκε στα κάτωθι θέματα:

Υποχρεώσεις Λ/Φ   , Ε9 , φορολογική αναμόρφωση, προθεσμίες , αδυναμία  λειτουργίας  φοροεισπρακτικού μηχανισμού, προβλήματα στην ίδρυση επιχειρήσεων μέσο επιμελητήριων – μια στάση - , τα φορολογικά πιστοποιητικά και  ο τρόπος φορολόγησης των Λ/Φ .

Επισημάνθηκαν οι δυσκολίες για την υποβολή των Ε9 ,  των φορολογικών αναμορφώσεων και η ελλιπής λειτουργία του Φοροεισπρακτικού Μηχανισμού αναλύοντας το σύνολο των προβλημάτων που παρουσιάζονται.
Ο κ. Καπελιέρης αναγνώρισε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε στην  άσκηση του επαγγέλματος και δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλλει προσπάθειες στην αντιμετώπιση των προβλημάτων ώστε να μπορέσουν οι συνάδελφοι να υποβάλλουν το σύνολο των υποχρεώσεων , δίνοντας παρατάσεις και αντιμετωπίζοντας προβλήματα που υπάρχουν. Παράλληλα απεδέχθη εκ πρώτης την ιδέα σύνταξης του Περιουσιολογίου από τους συναδέλφους σε βάθος χρόνου και αναμένετε σε επόμενες συναντήσεις να συζητηθεί το θέμα αυτό.

Για το θέμα των Φορολογικών Πιστοποιητικών αφού αναφέρθηκε η αισχροκέρδεια που αναπτύσσετε από πλευράς ελεγκτικών εταιρειών και υποβάθμιση των συναδέλφων Λ/Φ από αυτές  , προτάθηκε να έχουμε συνυπογραφή  στο Φορολογικό Πιστοποιητικό και  να υπάρξει έλεγχος στις  ελεγκτικές εταιρίες.

Επισημάνθηκε ότι οι Λ/Φ δεν μπορούν να είναι εισπράκτορες για το κράτος και να πληρώνουν για χρήματα που δεν εισέπραξαν και δηλώθηκε ότι αν δεν  υπάρξει αλλαγή στον τρόπο έκδοσης των αποδείξεων θα προβούμε στην διακοπή των σχέσεων με τους επιχειρηματίες  με ευθύνη της πολίτικης ηγεσίας.

Ζητήσαμε να ελεγχτεί ο τρόπος ίδρυσης των επιχειρήσεων μέσο των ΕΒΕ –μια στάση – για να σταματήσει η ταλαιπωρία των επιχειρηματιών και η ίδρυση επιχειρήσεων που δεν έχουν δικαίωμα έναρξης.

Ζητήσαμε την περαιτέρω ενεργοποίηση των εκλεκτικών μηχανισμών ώστε να σταματήσει κάθε παράνομη δραστηριότητα στην αγορά.
Για την
Πανελλήνια Ομοσπονδία Οικονομολόγων
Ο Πρόεδρος                                     Ο Γενικός Γραμματέας

Κούκουνας Κωνσταντίνος                      Παύλου Χρήστος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description broster | Δεκεμβρίου 31, 2011 11:40 π.μ. | Reply
Δηλαδή όλα καλά ???????
Μάλιστα , τις πήρατε και εσείς τις υποσχέσεις σας ......
Άντε τώρα εμείς πίσω στη δουλειά .......
image description internet | Δεκεμβρίου 31, 2011 4:36 μ.μ. | Reply
Αντε παλι να βρω 2000 ευρω για να πληρωσω το φπα.
image description san | Ιανουαρίου 2, 2012 12:55 μ.μ. | Reply
ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ...ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ..?
image description COSTAS | Ιανουαρίου 2, 2012 4:45 μ.μ. | Reply
Κρίμα που θα πρέπει να επαναλάβετε την συνάντηση με τον αντικαταστάτη του γραμματέα.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο