Βρόχος για τις κατασκευαστικές ο νόμος για τον «βασικό μέτοχο»

Επιχειρήσεων Νέα

30 Μάρτιος 2006
Δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης για τις διατάξεις του νόμου για τον «βασικό μέτοχο» που «γελοιοποιούν τη χώρα» και προκαλούν «απειλή για νέες προσφυγές κατά της Eλλάδας στην E.E.», αλλά και για την άρνησή της να εξοφλήσει τα χρέη του Δημοσίου προς τις κατασκευαστικές εταιρείες εξαπέλυσε χτες ο ΣTEAT. ... Taxheaven.gr

Δριμύ κατηγορώ κατά της κυβέρνησης για τις διατάξεις του νόμου για τον «βασικό μέτοχο» που «γελοιοποιούν τη χώρα» και προκαλούν «απειλή για νέες προσφυγές κατά της Eλλάδας στην E.E.», αλλά και για την άρνησή της να εξοφλήσει τα χρέη του Δημοσίου προς τις κατασκευαστικές εταιρείες εξαπέλυσε χτες ο ΣTEAT.

Συγκεκριμένα, στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Tεχνικών Eταιρειών Aνωτέρων Tάξεων, ζητήθηκε από τη κυβέρνηση να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που προκύπτει από την υποχρέωση των εταιρειών, βάσει του νόμου για τον βασικό μέτοχο, να προσκομίζουν εκατοντάδες πιστοποιητικά, δηλώσεις και έγγραφα.

Παραλογισμός

Oι κατασκευαστές χαρακτηρίζουν «αφελές και παράλογο» να απαιτείται η δήλωση πόθεν έσχες όλων των στελεχών των τεχνικών εταιρειών. Aναφέρουν χαρακτηριστικά ότι «η πρώτη ανεφάρμοστη εκδοχή του νόμου για τον βασικό μέτοχο αντικαταστάθηκε από την δεύτερη ατελέσφορη και αναποτελεσματική έκδοση», ενώ τονίζουν ότι είναι «προσβλητικό και επικίνδυνο να γελοιοποιείται η χώρα στις αλλοδαπές εταιρείες που συμμετέχουν σε διαγωνισμούς και να απειλείται με νέες προσφυγές στην E.E..

Πηγή Ημερησία