Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Διάλυση του εισπρακτικού μηχανισμού καταγγέλουν οι εφοριακοί

Βολές προς την πολιτική ηγεσία της χώρας εξαπέλυσε σήμερα το Προεδρείο των εργαζομένων στις εφορίες κατηγορώντας την ότι με την πολιτική της συμβάλει στην διάλυση του εισπρακτικού μηχανισμού ενώ παράλληλα κατήγγειλαν πολιτικές παρεμβάσεις στις αποφάσεις για τις συγχωνεύσεις των ΔΟΥ.

Ενόψει της προγραμματισμένης διήμερης απεργίας των εργαζομένων στις εφορίες που ξεκινά αύριο ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις ΔΟΥ (ΠΟΕ ΔΟΥ) κ. Χρήστος Νικολακόπουλος σε συνέντευξη Τύπου υποστήριξε ότι ύστερα από παρέμβαση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αστέριου Ροντούλη ακυρώθηκε η συγχώνευση που προβλέπονταν για τις ΔΟΥ Αγιάς και Τυρνάβου στη Λάρισα. Ο κ. Νικολακόπουλος είπε ότι ο κ. Ροντούλης ζήτησε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να μην προχωρήσει η συγχώνευση, αίτημα που έγινε δεκτό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το αίτημα του κ. Ροντουλη στηρίζονταν στο γεγονός ότι οι δύο αυτές ΔΟΥ έχουν σημαντική απόδοση στις εισπράξεις φορολογικών εσόδων.

Αυτή την ώρα το προεδρείο της ΠΟΕ ΔΟΥ συναντάται με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, συνάντηση από την οποία ενδέχεται και κριθεί και η εξαγγελθείσα απεργιακή κινητοποίησή τους.

Επίσης ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΔΟΥ κατήγγειλε ότι τα πειθαρχικά συμβούλια για τις υποθέσεις διαφθοράς στο χώρο των εφοριών δεν λειτουργούν σωστά καθώς οι αποφάσεις για τους επίορκους εφοριακούς στηρίζονται απλά και μόνο σε εκθέσεις των ελεγκτών των υποθέσεων αυτών.

Σε ότι αφορά τις καταγγελίες που έκανε πρόσφατα ο τέως γενικός γραμματέας της ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών κ. Διομήδης Σπινέλης για τη διαφθορά στις εφορίες είπε ότι η Ομοσπονδία ανέθεσε σε δικηγόρο την άσκηση ένδικων μέσων και πρόσθεσε ότι "διαφθορά υπάρχει αλλά αφορά πολύ μικρό αριθμό εφοριακών. Η πλειοψηφία των εργαζομένων στις εφορίες δουλεύει κάτω από σκληρές συνθήκες".

Ο κ. Νικολακόπουλος ανέφερε επίσης ότι λόγω της εφεδρείας και των μαζικών συνταξιοδοτήσεων έχει διαλυθεί ο εισπρακτικός μηχανισμός.

Όπως είπε αυτή τη στιγμή υπηρετούν 9.700 υπάλληλοι στις εφορίες έναντι 11.500 που ήταν στην αρχή του έτους. Μάλιστα η μείωση του αριθμού των εφοριακών ανέρχεται σε 5.500 συγκριτικά με πέντε χρόνια πριν.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΔΟΥ επιτέθηκε ακόμη στις εταιρίες Ορκωτών Λογιστών που είναι αρμόδιες για την έκδοση των φορολογικών πιστοποιητικών για μεγάλες εταιρείες λέγοντας ότι μια τέτοια εταιρεία ορκωτών λογιστών ζήτησε από επιχείρηση 35.000 ευρώ για την έκδοση πιστοποιητικού για μία χρήση. Την ίδια στιγμή, όπως είπε, κατά μέσο όρο οι εταιρείες αυτές ζητούν 15.000 έως 20.000 ευρώ από τις επιχειρήσεις για να εκδώσουν το πιστοποιητικό.    

Ένστολοι ελεγκτές ΣΔΟΕ

Στο μεταξύ ελεγκτές του ΣΔΟΕ συνεχίζουν τους ελέγχους στις κεντρικές αγορές για την έκδοση αποδείξεων. Οι ελεγκτές πραγματοποιούν πεζές περιπολίες ενώ είναι ένστολοι όπως και στο παρελθόν σε μία προσπάθεια να τονιστεί η παρουσία τους στα σημεία που διεξάγουν τους ελέγχους με στόχο την αύξηση της φορολογικής συμμόρφωσης.Πηγή: www.express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο