Ειδήσεις Ανακοινώσεις Οικονομικού Επιμελητηρίου

Ο πρόεδρος του ΟΕΕ για τις προοπτικές της οικονομίας το 2012

Ο Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος κ. Πελοπίδας Καλλίρης αναφερόμενος στις οικονομικές προοπτικές του 2012 έκανε σε δημοσιογράφους την ακόλουθη δήλωση:

«Ένας μεγάλος φυσικός είχε πει ότι είναι ανόητο να κάνεις συνεχώς το ίδιο πείραμα και να περιμένεις διαφορετικό αποτέλεσμα. Στην περίπτωση της Ελληνικής οικονομίας η επανάληψη και το 2012 του πειράματος της λιτότητας για τη δημοσιονομική και οικονομική εξυγίανση, δεν είναι μόνο ανόητη, θα είναι και καταστροφική. Μετά από δυο χρόνια άγριας και ισοπεδωτικής λιτότητας η ύφεση οξύνεται, η ανεργία βρίσκεται στα ύψη και εξακολουθεί να αυξάνεται, η δημοσιονομική εξυγίανση παρά τα πρωτοφανή μέτρα έχει «κολλήσει» και η ψυχολογία καταναλωτών, επιχειρήσεων και εργαζομένων έχει παραλύσει.
Το νέο έτος αποτελεί ευκαιρία. Ευκαιρία για να αλλάξει η πολιτική που μας έφερε στο σημερινό αδιέξοδο. Ευκαιρία για να αποτραπεί μια καταστροφική ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της χώρας. Ευκαιρία για να μπει πάτος στο πηγάδι στο οποίο βυθιζόμαστε.
Για να γίνει αυτό χρειάζονται πρωτοβουλίες προς το εγχώριο και το ευρωπαϊκό μέτωπο. Η Ελλάδα θα πρέπει να πιέσει άμεσα προς την κατεύθυνση:

-της αλλαγής του μείγματος οικονομικής πολιτικής προς την κατεύθυνση της μείωσης των φόρων και του στοχευμένου περιορισμού των δημοσίων δαπανών
-της χαλάρωσης των στόχων και του χρονοδιαγράμματος του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της χώρας.
-της έκδοσης ευρωομολόγου.
-της ανάδειξης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ως ύστατου πιστωτή των χωρών της ευρωζώνης
-μιας ισοτιμίας πιο ανταγωνιστικής του ευρώ έναντι του δολαρίου προς όφελος της Ευρωπαϊκής Οικονομίας.

Χωρίς τα παραπάνω φοβάμαι ότι το 2011 θα αποδειχθεί ένας ευχάριστος περίπατος σε σχέση με όσα θα έλθουν το 2012».
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο