Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Δείτε επίσης

Οι νέες υπηρεσίες του Taxisnet και τα προβλήματα με τις αυτόματες υποβολές των δηλώσεων

Όπως ήδη γνωρίζουμε από 22-12-2011, η Γ.Γ.Π.Σ. έθεσε σε λειτουργία μια σειρά από νέες λειτουργίες στο περιβάλλον του νέου Taxisnet. Για να ενημερωθείτε για το περιεχόμενο των νέων λειτουργιών μπορείτε να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμο

https://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/9089

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή των συναδέλφων σχετικά με την αυτόματη υποβολή μέσω των λογιστικών προγραμμάτων που χρησιμοποιούν, των δηλώσεων Φ.Π.Α. (Έντυπο Φ2) και ανακεφαλαιωτικών πινάκων (Έντυπα Φ4 και Φ5).

Λόγω της προσθήκης των νέων λειτουργιών από τη Γ.Γ.Π.Σ., παρατηρήθηκε το φαινόμενο ότι στην αυτόματη υποβολή των ανωτέρω δηλώσεων τρέχουσας περιόδου μέσω κάποιων λογιστικών προγραμμάτων, οι δηλώσεις αυτές υποβλήθηκαν σε παλαιότερη φορολογική περίοδο από αυτή που πραγματικά αφορούσαν.

Πολλοί συνάδελφοι λόγω κεκτημένης ταχύτητας προχώρησαν στην τελική υποβολή των παραπάνω δηλώσεων χωρίς να προσέξουν ότι αφορούσαν άλλη φορολογική περίοδο, με αποτέλεσμα οι δηλώσεις αυτές να εισαχθούν λανθασμένα στο υποσύστημα του Taxis.

Τονίζουμε στους συναδέλφους ότι μέχρι οι εταιρείες λογισμικού να εναρμονίσουν τα προγράμματά τους σύμφωνα με τις νέες υπηρεσίες, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί όταν υποβάλλουν αυτόματα τις ανωτέρω δηλώσεις και να ελέγχουν τόσο τη φορολογική περίοδο που αυτές αφορούν, όσο και τα μηνύματα της Γ.Γ.Π.Σ. που εμφανίζονται στην οθόνη του Η/Υ πριν την τελική υποβολή τους.

Επιμέλεια: Επιστημονική ομάδα Taxheaven
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description panostouris | Δεκεμβρίου 30, 2011 9:54 π.μ. | Reply
ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΔΕΝ ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΣΗΣ ???
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο