Ειδήσεις Επενδύσεις -αναπτυξιακά

H ψηφιακή πλατφόρμα www.startupgreece.gov.gr αναβαθμίζεται και εξασφαλίζεται η διοικητική της συνέχεια

Η ψηφιακή πλατφόρμα www.startupgreece.gov.gr, που σχεδιάστηκε και λειτουργεί για την ενίσχυση της νέας και καινοτόμου επιχειρηματικότητας, έχει ήδη συμπληρώσει 6 μήνες επιτυχημένης και δυναμικής διαδικτυακής παρουσίας. Απαριθμεί μέχρι σήμερα πάνω από 3.000 μέλη, εντείνοντας τις προσπάθειες για την ανάδειξη μιας νέας γενιάς επιχειρηματιών στην Ελλάδα, φέρνοντας κοντά ανθρώπους και ιδέες και αλλάζοντας την αντίληψη για την επιχειρηματικότητα στη χώρα.

Το startupgreece είναι μια διαδικτυακή κοινότητα, η οποία στηρίζεται στη διαχείριση της γνώσης και σκοπό της έχει να καλύψει τις ανάγκες του δυνητικού και του εν ενεργεία επιχειρηματία. Στη διαδικτυακή κοινότητα συμμετέχουν επιχειρηματίες και νέοι που ενδιαφέρονται να επιχειρήσουν, ειδικοί σε θέματα επιχειρηματικότητας, επενδυτές, στελέχη χρηματοπιστωτικών οργανισμών, στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης και φορέων, καθώς και οποιοσδήποτε αισθάνεται ότι μπορεί να επωφεληθεί από τη συμμετοχή του και να προσφέρει με τη γνώση και την εμπειρία του.

 Η δυναμική βάση γνώσης περιλαμβάνει:
◦ Υπεύθυνη και έγκαιρη ενημέρωση για τις Χρηματοδοτήσεις δημόσιας ή ιδιωτικής πρωτοβουλίας, συγκεντρώνοντας σε ένα σημείο όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.
◦Παρέχει χρήσιμες και κατανοητές πληροφορίες για τις Διαδικασίες, νόμους και διατάξεις που αφορούν την επιχειρηματικότητα, ενημέρωση για επιχειρηματικές εκδηλώσεις, συμβουλευτικά άρθρα, πληροφορίες για διαγωνισμούς επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, χρήσιμα στοιχεία και τάσεις για πιο έξυπνες επιχειρηματικές αποφάσεις.
◦Ιστορίες επιτυχίας & αποτυχίας για να προβάλλονται τα θετικά πρότυπα, αλλά και να αναδεικνύεται η αποτυχία ως πολύτιμη εμπειρία και απαραίτητο βήμα προς την επιτυχία.

 Η προσπάθεια, που αγκαλιάστηκε από τους νέους και την επιχειρηματική κοινότητα από την ώρα που δημιουργήθηκε εξελίσσεται και διευρύνεται. Η Διεύθυνση Μικρών και Μεσαίων επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας ως αρμόδια για την ενίσχυση της νέας και καινοτόμου επιχειρηματικότητας αναλαμβάνει από τον Δεκέμβριο του 2011, τη διαχείριση και την επίσημη εκπροσώπηση του startupgreece, εξασφαλίζοντας τη διοικητική του συνέχεια.

Από τεχνικής πλευράς, σχεδιάζονται προσθήκες και βελτιώσεις, προκειμένου να παρασχεθούν αναβαθμισμένες λειτουργίες στα μέλη της κοινότητας, που θα δώσουν μεγαλύτερες δυνατότητες για δημιουργία επιχειρηματικών cluster και συνεργειών αλλά και θα μπορούν να δώσουν τις αναγκαίες κατευθύνσεις ώστε να βρεθούν τα πιο κατάλληλα χρηματοδοτικά εργαλεία για την υλοποίηση κάθε επιχειρηματικής πρότασης.

Από πλευράς διαδραστικότητας και περιεχομένου, η Γενική Γραμματείας Βιομηχανίας φιλοδοξεί να ενταχθούν περισσότεροι φορείς στην προσπάθεια, ώστε η πλατφόρμα να αγκαλιάσει το 100% της δημόσιας πληροφορίας και να γίνει το κεντρικό σημείο αναφοράς για την επιχειρηματικότητα, να αποκτήσει αυτόνομη δυναμική και να γίνει κτήμα όλων.

 
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο