Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Συγχώνευση εταιριών του ευρύτερου Δημοσίου τομέα εποπτείας Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 63 του Νόμου 4002/2011 [ΦΕΚ 180/22.08.2011], ο οποίος προέβλεπε τη συγχώνευση των Εταιρειών :

· ΕΒΕΤΑΜ ΑΕ (Ανώνυμη Εταιρεία Βιομηχανικής Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Μετάλλων),

· ΕΚΕΠΥ ΑΕ (Ανώνυμη Εταιρεία Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κεραμικών και Πυρίμαχων) και

· ΕΤΑΚΕΙ ΑΕ (Ανώνυμη Εταιρία Τεχνολογικής Ανάπτυξης Κλωστοϋφαντουργίας, Ένδυσης και Ινών)

υπογράφηκε την Δευτέρα, 19/12/2011, στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Σωκράτη Ξυνίδη, του Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας κ. Αλέξανδρου Φούρλα και του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Κων/νου Κοκκινοπλίτη, η Συμβολαιογραφική Πράξη Συγχώνευσης των τριών Εταιρειών.

Με την πράξη αυτή ολοκληρώθηκε εμπρόθεσμα και με επιτυχία η διαδικασία συγχώνευσης τριών εταιριών του ευρύτερου δημόσιου τομέα και αρχίζει η λειτουργία της νέας-ενιαίας πλέον εταιρείας, με την επωνυμία «Ανώνυμη Εταιρεία Βιομηχανικής Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης, Εργαστηριακών Δοκιμών, Πιστοποίησης και Υπηρεσιών Ποιότητας, και διακριτικό τίτλο «ΕΒΕΤΑΜ Α.Ε.»

Στην εταιρεία, σύμφωνα με τη σχετική νομοθετική ρύθμιση (Ν. 4002/2011) θα εισφερθεί και ο εξοπλισμός των τεσσάρων εργαστηριακών υποδομών της ΕΛΟΤ Α.Ε., καθώς και τα σήματα συμμόρφωσης για την πιστοποίηση των αντίστοιχων βιομηχανικών προϊόντων.

Με τη σημερινή πράξη η νέα – ενιαία Εταιρεία:

1. Θα αποτελέσει βασικό Εθνικό Φορέα Πιστοποίησης, Εργαστηριακών Δοκιμών και Ελέγχων βιομηχανικών προϊόντων,

2. Θα στηρίξει την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων μέσω της ποιότητας, της καινοτομίας, της έρευνας και της μεταφοράς τεχνολογίας,

3. Θα συμβάλει στο έργο της πολιτείας για την Εποπτεία της Αγοράς.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο