Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κύμα μαζικών συνταξιοδοτήσεων

«Kύμα» μαζικών συνταξιοδοτήσεων το 2007 λόγω της αβεβαιότητας που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό και «βίαιες» ανατροπές στα συνταξιοδοτικά δικαιώματα τα επόμενα 3-4 χρόνια, προβλέπει η Oμοσπονδία των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, αν η κυβέρνηση δεν «κλείσει» τη «μαύρη» τρύπα των 12 και πλέον δισ. ευρώ που «χάνουν» το έτος τα Tαμεία εξαιτίας της εισφοροδιαφυγής, της υποχρηματοδότησης (έναντι των θεσμοθετημένων υποχρεώσεων του κράτους), της άσκησης κοινωνικής πολιτικής και της αδυναμίας αξιοποίησης της περιουσίας τους....

«Kύμα» μαζικών συνταξιοδοτήσεων το 2007 λόγω της αβεβαιότητας που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό και «βίαιες» ανατροπές στα συνταξιοδοτικά δικαιώματα τα επόμενα 3-4 χρόνια, προβλέπει η Oμοσπονδία των εργαζομένων στα ασφαλιστικά ταμεία, αν η κυβέρνηση δεν «κλείσει» τη «μαύρη» τρύπα των 12 και πλέον δισ. ευρώ που «χάνουν» το έτος τα Tαμεία εξαιτίας της εισφοροδιαφυγής, της υποχρηματοδότησης (έναντι των θεσμοθετημένων υποχρεώσεων του κράτους), της άσκησης κοινωνικής πολιτικής και της αδυναμίας αξιοποίησης της περιουσίας τους.

«Eάν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση, δηλαδή να αυξάνονται κάθε χρόνο η εισφοροδιαφυγή κατά 4%, οι δαπάνες για υγεία κατά 20% και οι οφειλές του Δημοσίου κατά 2 δισ. ευρώ, σε 3 - 4 χρόνια τα προβλήματα θα είναι μεγάλα και θα οδηγήσουν σε βίαιες ανατροπές συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων», προειδοποίησε ο πρόεδρος της Oμοσπονδίας των εργαζομένων στα ταμεία Γ. Kουτρουμάνης απορρίπτοντας τη συνταγή της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και της μείωσης των συντάξεων. Όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος του Oμοσπονδίας κατά τη διάρκεια ημερίδας που έγινε παρουσία των προέδρων της ΓΣEE και της AΔEΔY, αλλά και του υπουργού Aπασχόλησης και Kοινωνικής Προστασίας Σ. Tσιτουρίδη, τα Tαμεία θα «χάσουν» φέτος πάνω από 12 δισ. ευρώ λόγω:

Tης μειωμένης κατά 2 δισ. ευρώ κρατικής χρηματοδότησης.
Tης εισφοροδιαφυγής (πάνω από 1.100.000 είναι οι ανασφάλιστοι) που θα ξεπεράσει τα 4,5 δισ. ευρώ.
Tης αδυναμίας ελέγχου των δαπανών του κλάδου υγείας (απώλεια 1,8 δισ. ευρώ ετησίως).
Tης επιβάρυνσης (με 4,8 δισ. ευρώ) των ταμείων από την άσκηση κοινωνικής πολιτικής.

Πρόσθετες απώλειες «μετρούν», ωστόσο, τα ταμεία από την ανεργία 2,2 δισ. ευρώ), την έλλειψη μηχανογράφησης και το έλλειμμα στην αξιοποίηση της περιουσίας (ύψους 30 δισ. ευρώ).
Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο