Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Η Γενική Διεύθυνση Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων αναλαμβάνει έργο.

Ο εντοπισμός οφειλετών του Δημοσίου με ιδιαίτερα σημαντικού ύψους οφειλές, αποτελεί την κύρια αρμοδιότητα της νεοσύστατης Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικών Ελέγχων και Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων, σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος. Στο στόχαστρο της νέας Διεύθυνσης μπαίνουν, επίσης, και όλοι όσοι έχουν απαιτήσεις για έργα που έχουν πραγματοποιήσει για λογαριασμό φορέων του Δημοσίου, αλλά ταυτόχρονα οφείλουν στο Δημόσιο.

Ειδικότερα, η νεοσύστατη υπηρεσία θα εντοπίζει τους οφειλέτες με μεγάλη ακίνητη περιουσία, προμηθευτές μεγάλων εταιριών και προμηθευτές ή ανάδοχους έργων του Δημόσιου και θα λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αναγκαστική είσπραξη των οφειλών. Σε ορισμένες περιπτώσεις θα προχωρά στον συμψηφισμό με το Δημόσιο των απαιτήσεων του οφειλέτη από επιχειρήσεις αλλά και από δημόσιους φορείς.

Οι επιμέρους διευθύνσεις της υπηρεσίας, όπως ορίζονται στην ίδια απόφαση, είναι η Διεύθυνση Υπηρεσιακού Σχεδιασμού, η Διεύθυνση Ελέγχων, η Διεύθυνση Πολιτικής Εισπράξεων, η Διεύθυνση Φορολογικής Συμμόρφωσης και η Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης.

Πηγή: Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο