Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ανακοίνωση Της ΓΓΠΣ για τι νέες υπηρεσίες του TAXISnet

Ανακοίνωση Της ΓΓΠΣ για τι νέες υπηρεσίες του TAXISnet...

Αγαπητέ Κύριε/Κυρία,

Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Φέτος, η ΓΓΠΣ προχώρησε στον εκσυγχρονισμό του TAXISnet και έθεσε σε λειτουργία τη νέα, αναβαθμισμένη δικτυακή της πύλη στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις www.gsis.gr και www.taxisnet.gr.

Η νέα δικτυακή πύλη της ΓΓΠΣ προσφέρει βελτιωμένη λειτουργικότητα και ευκολότερη πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τους πολίτες.

Παράλληλα, η ΓΓΠΣ φέτος δημιούργησε δύο νέες υπηρεσίες:

Η πρώτη είναι η νέα υπηρεσία Υποβολής Δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (Ε1) οικονομικού έτους 2006.

Η πιο σημαντική δυνατότητα της νέας αυτής υπηρεσίας είναι ότι μπορείτε με την υποβολή της δήλωσή σας να ενημερωθείτε για το πιστωτικό ή χρεωστικό ποσό φόρου και να εκτυπώσετε το Εκκαθαριστικό σας Σημείωμα.

Η επιστροφή ή εξόφληση του ποσού γίνεται μετά την αποστολή του εκκαθαριστικού σημειώματος που θα λάβετε ταχυδρομικώς σε μεταγενέστερο χρόνο.

Επιπρόσθετα, η υπηρεσία αυτή προσφέρει νέες δυνατότητες όπως εκτεταμένο έλεγχο λαθών, αποθήκευση και εκτύπωση της δήλωσης σε ψηφιακή μορφή (pdf) και αυτόματη ανάκτηση πληροφοριών.

Η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη για πλήρη συμβατότητα με Internet Browsers (Internet Explorer, Mozilla, Firefox) εντός των προσεχών ημερών.
Η δεύτερη νέα υπηρεσία που ανέπτυξε η ΓΓΠΣ είναι η Ηλεκτρονική Συμπλήρωση και Υποβολή της Οριστικής Δήλωσης Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών (Ε7) και των Βεβαιώσεων Αποδοχών, η δοκιμαστική λειτουργία της οποίας θα ξεκινήσει εντός των προσεχών ημερών.
Η υπηρεσία αφορά δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς και επιχειρήσεις που απασχολούν μισθωτούς, τους οποίους απαλλάσσει από την υποχρέωση επίσκεψης στη ΔΟΥ για υποβολή της δήλωσης αυτής.
Σημειώνουμε ότι για τη χρήση των δύο ανωτέρω υπηρεσιών είναι απαραίτητη η απόκτηση κωδικών πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της ΓΓΠΣ μέσω του TAXISnet.

Για εσάς που είστε ήδη πιστοποιημένοι χρήστες, δεν χρειάζονται νέοι κωδικοί.

Θεωρώντας την συμμετοχή σας και τις απόψεις σας πολύτιμες για την περαιτέρω ανάπτυξη και διάδοση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών μας, σας καλούμε να γνωρίσετε τον αναμορφωμένο δικτυακό μας τόπο και να μας αποστείλετε τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].


Υπηρεσία TAXISnet

Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο