Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέα ρύθμιση “σκούπα” για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο προωθεί το υπουργείο Οικονομικών με στόχο να τεθεί σε ισχύ με το ...καλημέρα του 2012.

Αφορά περί τις 900.000 οφειλέτες που πλέον θα έχουν την δυνατότητα να αποπληρώσουν τα χρέη τους έως και σε 60 δόσεις με ελάχιστη μηνιαία δόση τα 300 ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με πληροφορίες θα προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση ώστε να βελτιώσει αισθητά την ισχύουσα ρύθμιση για όσους χρωστούν Φ.Π.Α, φόρο εισοδήματος , έχουν εκκρεμότητες με τα τελωνεία κ.α.

Η απόφαση η οποία ελήφθη μετά από συνεννόηση με την τρόικα και την Ομάδα Κρούσης της Ε.Ε στόχο έχει να αυξήσει τα φορολογικά έσοδα μέσω της τεράστιας δεξαμενής των ληξιπρόθεσμων χρεών που “λιμνάζουν” επί χρόνια και πλέον έχουν φθάσει στο αστρονομικό ποσό των 42 δις ευρώ.

Τα παραπάνω συζητήθηκαν σε διευρυμένη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου η οποία πραγματοποιήθηκε χθες υπό τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες στην ίδια σύσκεψη αποφασίστηκαν ότι μέχρι το τέλος του έτους :

  • “παγώνουν” οι επιστροφές φόρων μέχρι λόγω του ανοίγματος του προϋπολογισμού και συμψηφισμοί χρεών πραγματοποιούνται μόνο στις περιπτώσεις που οι οφειλές των ιδιωτών είναι υψηλότερες από τις αντίστοιχες του Δημοσίου προς τους ιδιώτες προκειμένου να προκύψει θετικό αποτέλεσμα για τα κρατικά ταμεία.

Επίσης για την υλοποίηση των αποφάσεων αργότερα το απόγευμα ο γενικός γραμματέας Φορολογικών Υποθέσεων Γιάννης Καπελέρης ενημέρωσε τους επικεφαλής των εφοριών.

Πιο αναλυτικά οι προωθούμενες αλλαγές σε σχέση με το ισχύον καθεστώς για την αποπληρωμή των οφειλών είναι εμφανείς.

Η τελευταία ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών τέθηκε σε εφαρμογή τον Οκτώβριο και προέβλεπε την καταβολή των χρεών σε 35 δόσεις με το ελάχιστο ποσό μηνιαίας καταβολής να σχετίζεται με τον αριθμό των δόσεων και να μην μπορεί να είναι χαμηλότερο των 500 ευρώ.

Επίσης όσο ο φορολογούμενος αργεί να υπαχθεί στην ρύθμιση αυτή τόσο περιορίζεται ο αριθμός των δόσεων. Έτσι αν κάποιος μπει στην ρύθμιση τον Ιανουάριο οι δόσεις καθορίζονται σε 31.

Με το νέο όμως καθεστώς που αποφασίστηκε οι οφειλέτες ξεκινούν από την αρχή με 60 μηνιαίες δόσεις σχεδόν διπλάσιες σε σχέση με ότι ισχύει σήμερα και αισθητά χαμηλότερο ποσό ελάχιστης πληρωμής.

Εξάλλου αν και δεν έχουν μπει και οι τελευταίες πινελιές στη νέα “ρύθμιση – σκούπα” εκτιμάται ότι θα συσχετίζει τον αριθμό των δόσεων με το ποσοστό των απαλλαγών εκπρόθεσμης καταβολής.

Τέλος ρυθμίζει όλα τα χρέη προς το Δημόσιο, από οποιανδήποτε πηγή κι αν προέρχονται


Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο