Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τελεσίγραφο -με την απειλή της άτακτης χρεοκοπίας- στην Ελλάδα.

Με τελεσίγραφό της προς την Ελλάδα, η τρόικα ξεκαθαρίζει ότι οι συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση για τη νέα δανειακή σύμβαση θα πρέπει να ολοκληρωθούν κατά τη διάρκεια της επόμενης επίσκεψής της, που είναι προγραμματισμένη για τα μέσα Ιανουαρίου

Στον «αέρα» και υπό την απειλή της άτακτης χρεοκοπίας βρίσκεται και πάλι η Ελλάδα, με αφορμή τις επιπλοκές που διαπιστώνονται στη συμμετοχή των ιδιωτών στο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους. Τα αγκάθια της διασφάλισης του «εθελοντικού» χαρακτήρα και του «υψηλού» ποσοστού συμμετοχής των ιδιωτών ομολογιούχων έχουν καταστήσει αβέβαιη την τελική έκβαση των διαβουλεύσεων για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους κατά περίπου 100 δισ. ευρώ.

Πηγές της τρόικας διαμηνύουν στις ελληνικές αρχές ότι παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί για το ελληνικό PSI, δεν υπάρχουν, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, εγγυήσεις ότι οι διαπραγματεύσεις θα οδηγήσουν σε εθελοντική συμφωνία με υψηλό επίπεδο συμμετοχής των ιδιωτών ομολογιούχων.

Ενδεικτικό των δυσκολιών που έχουν προκύψει είναι ότι οι ίδιες πηγές αρνούνται πλέον να επιβεβαιώσουν ότι παραμένει ο στόχος των 30 δισ. ευρώ ως κίνητρο προς τους ομολογιούχους για τη συμμετοχή τους στο PSI. Μάλιστα, διαπιστώνοντας τις καθυστερήσεις και τις ελλείψεις στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων, η τρόικα προειδοποιεί -σε αυστηρό τόνο- την Αθήνα ότι θα πρέπει να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις και να μη θεωρεί δεδομένη τη νέα βοήθεια.

«Να το κατανοήσετε»
«Τα κράτη-μέλη της ΕΕ και το ΔΝΤ δεν θα είναι πρόθυμα να δώσουν στην Ελλάδα το τεράστιο αυτό ποσό που ανέρχεται σε δεκάδες δισ. ευρώ, χωρίς πρώτα να έχουν πειστεί ότι τα χρήματα θα πιάσουν τόπο», είναι η ξεκάθαρη θέση της τρόικας, η οποία διαμηνύει πως «είναι πολύ σημαντικό οι ελληνικές αρχές να το κατανοήσουν αυτό».

Εξάλλου, με τελεσίγραφό της προς την Ελλάδα, η τρόικα ξεκαθαρίζει ότι οι συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση για τη νέα δανειακή σύμβαση θα πρέπει να ολοκληρωθούν κατά τη διάρκεια της επόμενης επίσκεψής της, που είναι προγραμματισμένη για τα μέσα Ιανουαρίου.

Πηγή που συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις στην Αθήνα χαρακτήριζε τις συζητήσεις «θυελλώδεις» και για τον λόγο αυτόν, όπως σημείωνε, κρίθηκε αναγκαίο, μετά τις συζητήσεις στην Αθήνα, να διεξαχθεί έκτακτη συνεδρίαση μεταξύ των εκπροσώπων των ιδιωτικών τραπεζών την περασμένη Παρασκευή στο Παρίσι. Σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιαίτερα σκληρή στάση τηρεί το ΔΝΤ που δεν επιδεικνύει πνεύμα συμβιβασμού και εμφανίζεται με μεγάλες απαιτήσεις στο θέμα των εγγυήσεων για τους ιδιώτες.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description gkazan | Δεκεμβρίου 19, 2011 2:13 μ.μ. | Reply
Δεν πειράζει...άτακτη χρεωκοπία, άρνηση πληρωμής οποιουδήποτε χρέους, διμερείς εμπορικές σχέσεις με χώρες εκτός ΕΕ, δικαστική διεκδίκηση Ναζιστικών αποζημιώσεων και να στρώσουμε τον κώλο μας κάτω να δουλέψουμε και να αφήσουμε τα λούσα, τα iPod, iPad, iPhone...διαφορετικά i-αυτοθείτε
image description theopan | Δεκεμβρίου 19, 2011 11:38 μ.μ. | Reply
Προχωρήστε στα απαιτούμενα και ετοιμαστείτε για την άτακτη χρεοκοπία μας. "κύριοι" της Τρόικας. Σας βαρεθήκαμε.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο