Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

100.000 Έλληνες λαδώνουν εφοριακούς κάθε χρόνο.

Τι αποκαλύφθηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο ευρωβουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θόδωρος Σκυλακάκης

Από 90.000 έως 100.000 κυμαίνεται ο αριθμός των φορολογικών υποθέσεων, που κάθε χρόνο διακανονίζονται με δωροδοκία υπαλλήλου ΔΟΥ. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ευρωβουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Θ. Σκυλακάκης, σε εκδήλωση για τη φοροδιαφυγή, τα στοιχεία δείχνουν ότι οι υποθέσεις που διακανονίζονται κάτω από το τραπέζι, προκαλούν τεράστια ζημιά στο δημόσιο, ενώ 2 στους 10 επιχειρηματίες, έχουν παραδεχθεί σε τηλεφωνικές έρευνες, ότι δωροδόκησαν εφοριακό.
 
Ωστόσο λόγω της κρίσης φαίνεται ότι και το λάδωμα έχει μειωθεί, ως προς το τελικό ποσό. Ειδικότερα το 2007, το μέσο ποσό δωροδοκίας στις εφορίες, έφτανε τα 3660 ευρώ, ενώ λόγω της κρίσης, το 2010. μειώθηκε σε 2341 ευρώ.
 
Ο κ. Σκυλακάκης, πρότεινε να υπάρξει νέος μηχανισμός ελέγχου, για μια πενταετία, με νέους υπαλλήλους που θα αμοίβοται καλά και θα έχουν σύμβαση ορισμένου χρόνου, ώστε με την βοήθεια της task force να αποτελέσουν ένα νέο ιισχυρό όργανο του δημοσίου που θα ελέγχει όλες τις φορολογικές παραβάσεις.
 
Μιλώντας στην εκδήλωση η Ζορζέτα Λάλη, εκπρόσωπος της task force στην Ελλάδα, τόνισε ότι προωθείται η δημιουργία μίας ειδικής πρότυπης ΔΟΥ, η οποία θα στηθεί με το ΔΝΤ, ώστε να αποτελέσει παράδειγμα για τις υπόλοιπες εφορίες. Τόνισε ακόμη ότι χρειάζεται πολιτική βούληση για να εισπραχθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές που ανέρχονται σε 8 δισ. ευρώ. "Χύθηκε τόσο αίμα για την 6η δόση, η οποία είναι όσο και το ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το δημόσιο που μπορούν άμεσα να εισπραχθούν" είπε και πρόσθεσε ότι η task force πιέζει το υπουργείο Δικαιοσύνης, ώστε να υπάρξει απλή και γρήγορη επίλυση οικονομικών θεμάτων.
 
Από την πλευρά του ο Νίκος Τάτσος, καθηγητής δημόσιας οικονομική και πρώην πρέσβης της Ελλάδας στον ΟΟΣΑ, υπογράμμισε ότι σε όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ οι διαδικασίες είναι απλές και γρήγορες, σε ότι αφορά μία ληξιπρόθεσμη οφειλή. Συγκεκριμένα ανέφερε ότι εντός του πρώτου δεκαημέρου που η οφειλή γίνεται ληξιπρόθεσμη ο φορολογούμενος δέχεται τηλεφώνημα από τον εφοριακό, ενώ μέσα στο επόμενο 20 ήμερο δύο γραπτές ειδοποιήσεις. Σε περίπτωση που δεν ανταποκριθεί και δεν πληρώσει την οφειλή, παίρνει έγγραφο από την εφορά ότι ξεκινούν διαδικασίες πλειστηριασμού.

Πηγή 24h.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο