Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εφορία: Συγκροτείται ειδική ομάδα κρούσης με 2.335 ελεγκτές

Στο κυνήγι της φοροδιαφυγής ρίχνονται τον καινούργιο χρόνο 2.335 ελεγκτές της ειδικής ομάδας κρούσης του υπουργείου Οικονομικών. Οι πρώτοι που θα αναλάβουν δράση είναι οι ελεγκτές της Αττικής.

Με χθεσινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευάγγελου Βενιζέλου προκηρύχθηκαν οι πρώτες 994 θέσεις νέων ελεγκτών της Αττικής που θα ασκήσουν καθήκοντα στην κεντρική υπηρεσία, στο ΔΕΚ, στην Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης και σε 36 ΔΟΥ του νομού. Επίσης ο υπουργός υπέγραψε την απόφαση για την τοποθέτηση 104 νέων διευθυντών και υποδιευθυντών στις 35 μεγάλες εφορίες της χώρας και στα Διαπεριφερειακά Ελεγκτικά Κέντρα.

Οι υποψήφιοι που τελικώς θα επιλεγούν ως ελεγκτές θα υπογράψουν συμβόλαια αποδοτικότητας. Στο νέο σώμα των φοροελεγκτών, οι οποίοι θα ονομαστούν «ελεγκτές βεβαίωσης και αναγκαστικής είσπραξης των εσόδων του κράτους», θα ανατεθούν αυξημένες αρμοδιότητες, καθώς θα έχουν τη δυνατότητα να ερευνούν και να αξιολογούν κάθε στοιχείο για τον εντοπισμό αδήλωτων εισοδημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό θα έχουν άμεση πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες για τις καταθέσεις, τα εισοδήματα και τα πάσης φύσεως περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων φορολογουμένων. Σύμφωνα με την προκήρυξη, δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι υπάλληλοι όλων των κλάδων του υπουργείου Οικονομικών, κατηγορίας ΠΕ και ΤΕ. Δεν μπορούν να συμμετάσχουν υπάλληλοι που έχουν τιμωρηθεί ή έχει ασκηθεί και εκκρεμεί σε βάρος τους πειθαρχική δίωξη για οποιοδήποτε παράπτωμα ή ποινική δίωξη ή συμπληρώνουν το όριο ηλικίας και τον χρόνο υπηρεσίας για συνταξιοδότηση μέσα στην επόμενη τριετία από την ημερομηνία επιλογής.

Ποσοστό είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) επί των προκηρυσσόμενων θέσεων θα καλυφθεί από υπαλλήλους με εμπειρία σε ελεγκτικά καθήκοντα. Ως προηγούμενη εμπειρία νοείται η άσκηση ελεγκτικών καθηκόντων για διάστημα που υπερβαίνει συνολικά τα τρία χρόνια.

Η εξέταση των αιτήσεων και η αξιολόγηση των υποψηφίων θα γίνουν από την Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης και Επιλογής Προσωπικού.

Η Ειδική Επιτροπή θα διενεργήσει ειδική γραπτή εξέταση για τη διαπίστωση των θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων που απαιτούνται για τις θέσεις των ελεγκτών, καθώς και της ευχέρειας εφαρμογής αυτών, με το σύστημα των πολλαπλών απαντήσεων για τρεις τουλάχιστον ερωτήσεις σε κάθε γνωστικό αντικείμενο, και συγκεκριμένα Φορολογικά Αντικείμενα, Λογιστική και Γενικές Αρχές Αστικού και Εμπορικού Δικαίου, Γενικές Αρχές Διοικητικού Δικαίου και Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων.

Οι ερωτήσεις αυτές θα αφορούν σε συνήθεις περιπτώσεις που αντιμετωπίζονται στους φορολογικούς ελέγχους και στην είσπραξη των δημοσίων εσόδων. Επιτυχής εξέταση στις ανωτέρω ερωτήσεις θεωρείται η συγκέντρωση 100 μορίων. Οι επιτυχόντες στη γραπτή δοκιμασία θα υποβληθούν σε προσωπική συνέντευξη από την Ειδική Επιτροπή.

Για την επιλογή των ελεγκτών θα αξιολογηθούν και μοριοδοτηθούν:

Η κατοχή τίτλου σπουδών.

Η κατοχή διδακτορικού.

Η άριστη ή πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας και μίας (1) δεύτερης ξένης γλώσσας.

Η αποδεδειγμένη γνώση χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Η είσοδος στον κλάδο του υπουργείου Οικονομικών του υποψηφίου, είτε μέσω ειδικού διαγωνισμού είτε κατ' εφαρμογήν των διατάξεων του Ν. 2190/1994.

Η προσωπική συνέντευξη των υποψηφίων ενώπιον των μελών της Ειδικής Επιτροπής.Πηγή: ΗΜΕΡΗΣΙΑ ONLINE
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο