Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Προειδοποιεί για κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων ο Λοβέρδος

Την ανησυχία του εξέφρασε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος είπε πως η ανάπτυξη παίζει καθοριστικό ρόλο για την οικονομία της χώρας μας, καθώς εάν συνεχιστεί η ύφεση, το 2013, θα κινδυνεύσουν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Πιο συγκεκριμένα ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στην επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, υποστήριξε πως τα ασφαλιστικά ταμεία κινδυνεύουν να καταρρεύσουν, διότι «αν δεν αναστραφεί το κλίμα έως το 2013 τότε οι υπουργοί δεν θα μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε τις κοινωνικές υποδομές».

Επιπροσθέτως ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι από 1/1/2012 θα βρίσκεται σε πλήρη δράση ο Εθνικός Οργανισμός Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) «κόντρα» όπως ο ίδιος τόνισε «στις συντεχνίες ακόμα και μέσα στην Βουλή που δεν τον θέλουν» ενώ πρόσθεσε ότι θα γίνει σχετική αλλαγή ώστε δικαίωμα συνταγογράφησης να έχουν όλοι οι γιατροί.

Επιπλέον, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι στην σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου θα υπογραφεί πράξη νομοθετικού περιεχομένου ώστε οι γιατροί του ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ να έχουν το δικαίωμα να παραμείνουν συμβεβλημένοι με τον οργανισμό και πρόσθεσε ότι θα υπάρξει έναρξη νέας σχέσης με 5.000 ιατρούς. Η επιλογή θα γίνει με κριτήρια που θα ανακοινωθούν το ερχόμενο διάστημα όμως σε αυτά θα υπολογιστεί και το νεαρό της ηλικίας.

 
Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο